esemény
Könyv-és katalógusbemutató | Barabás Márton | Műcsarnok

megnyitó | 2022. január 20. 17:00

web | http://www.mucsarnok.hu/progra...

cím | Műcsarnok

Térkép

Az Új Művészet és a Műcsarnok rendezvénye

A program során bemutatjuk az Új művészet kiadásában 2021-ben megjelent Barabás Márton: Zongoraátirat - Művészeti írások c. könyvet és a Visszaszámlálás – Barabás Márton művészete c. kiállításhoz kapcsolódó katalógust.

A könyvről Rudolf Anica az Új Művészet vezető szerkesztője, a kiadvány szerkesztője és Szabó Noémi művészettörténész, kurátor beszélget Barabás Márton szerzővel. A katalógust bemutatja Szegő György, a Műcsarnok művészeti igazgatója.

A program végén Barabás Márton dedikál.

Barabás Márton: Zongoraátirat - Művészeti írások (Új Művészet, 2021) 

Barabás Márton, a kortárs magyar képzőművészet egyik elismert képviselője most új oldaláról mutatkozik be. A kötetben az elmúlt negyven év során született tanulmányait, művészetpedagógiai írásait, reflexióit, naplójegyzeteit gyűjtöttük össze. A gyakran saját műveire is reflektáló írásai közelebb visznek az alkotói folyamathoz, festményei és szobrai művészettörténeti forrásvidékéhez, jelzik készítőjük kapcsolódását a művésztársakhoz s a kortárs irányzatokhoz, tudósítanak Barabás nyitottságáról, az irodalom s különösen a zene iránti nem szűnő vonzalmáról. A naplórészletek pedig betekintést engednek egy tevékeny és sokoldalú művész mindennapjaiba, utazásaiba, tűnődéseibe és vívódásaiba. 

Barabás Márton: Visszaszámlálás (Műcsarnok, 2021)

()…Barabást a tudomány és a művészetek izgalmas, bonyolult összefüggéseit kutató, majd felismeréseit a műveibe építő, és a közönség számára élményként átadni képes alkotónak látom, aki igen egyéni úton jár. Tág műveltségű alkimista, aki műfajokkal kísérletezik, azok mágikus elegyében a Nagy Művet keresi. (Szegő György) 

A program ingyenes, a résztvevők 50% kedvezménnyel tekinthetik meg a Visszaszámlás – Barabás Márton művészete c. kiállítást. 

A könyv és a katalógus 25 %-os kedvezménnyel vásárolható meg a rendezvény napján.

Vendégeket regisztrációhoz kötötten, korlátozott számban tudunk fogadni a programon.

Regisztráció:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfFwKCE4_5Yg4CapzYX6eMDDVNbfN9Lur3hToaSpwNS3AGj6A/viewform?usp=sf_link

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.

FKSE Patron