esemény
Kovács Krisztina exkluzív angol nyelvű tárlatvezetése | Françoise Gilot kiállításán | Műcsarnok

megnyitó | 2023. december 8. 17:00

web | https://www.facebook.com/event...

cím | Műcsarnok

Térkép

Programváltozás!

Aurélia Engel utazási akadályok miatt a meghirdetett időpontban nem tud Budapestre jönni.
Kovács Krisztina, a kiállítás kurátora, a Várfok Galéria művészeti vezetője önállóan tartja meg az angol nyelvű tárlatvezetést.

--------------------------------

Aurélia Engel, Françoise Gilot fiatalabb lánya, a Françoise Gilot Archívum vezetője és Kovács Krisztina, a Várfok Galéria művészeti vezetője közös angol nyelvű tárlatvezetést tartanak Françoise Gilot Felszálló Főnix című kiállításán.

Françoise Gilot kiemelkedő művész és rendkívüli ember volt, aki már életében legendává vált, megkerülhetetlen szellemi örökséget hagyva ránk. Nyolc évtizedet felölelő festészeti munkássága mellett számos művészelméleti könyvet írt, verseskötetet publikált és illusztrált, tanított egyetemen, táncelőadásokhoz készített díszlet- és jelmezterveket. Sokoldalú és művelt személyisége magával ragadta a környezetét, jelenléte betöltötte az őt körülvevő teret. Műveinek letisztultsága, eleganciája, formai szilárdsága, élettől lüktető színei, dinamizmusa, szellemes motívumai és mitikus szimbólumai egy teljesen önazonos, sokrétegű személyiség kivetülései.

A képen: Aurelia Engel, Françoise Gilot, Szalóky Károly a Várfok Galéria tulajdonosa & Kovács Krisztina Gilot New York-i műtermében, 2017

A kiállításról bővebben: https://mucsarnok.hu/gilot

jegyár: 3500 Ft

Biztosítsa helyét helyszíni vagy online jegyelővétellel!

Szakmai jegy (3000 Ft) a helyszínen kapható.

A kiállítás a kísérőprogramok ideje alatt csak programjeggyel látogatható.

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.