esemény
Kelényi Béla tibetológus exkluzív tárlatvezetése | Molnár Sándor: Festőjóga c. kiállításán | Műcsarnok

megnyitó | 2022. december 10. 15:00

web | http://mucsarnok.hu/program/pr...

cím | Műcsarnok

Térkép

1981-ben láttam először Molnár Sándor festményeit a Műcsarnokban megrendezett retrospektív kiállításán. A bemutatott anyag megdöbbentett (és megrendített), noha akkor sehová nem tudtam elhelyezni a látottakat. Személyesen csak 2005-ben ismerkedtem meg vele, amikor Tumo című akvarelljeiből és szobraiból szerettem volna kiállítást rendezni a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban. Bár a tervezett anyagot sikerült összeállítani, a kiállítás – rajtunk kívülálló okok miatt – nem valósulhatott meg. Molnár Sándor munkássága azóta is, folyamatosan foglalkoztat.

(Kelényi Béla)

Kiállításunk Molnár Sándor olajfestményeinek varázsát, auráját tárja a néző elé, az eddigi legteljesebb formában. A művek sorozata a „festőjóga”, Molnár sajátos művészi és életprogramja szerint tagolódik öt egységre, amely keletkezésük időrendjét is jelenti. Ezek a Föld, a Víz, a Tűz, a Kristály és a Levegő elemek. A festmények lenyűgöző sorát Molnár plasztikái és anyagtanulmányai egészítik ki.

jegyár: 2500 Ft

Biztosítsa helyét online vagy helyszíni jegyelővétellel:  https://jegymester.hu/production/60583/mucsarnok-kelenyi-bela-tibetologus-tarlatvezetese-molnar-sandor-festojoga-c-kiallitasan/6000655

Szakmai jegy a helyszínen kapható.

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.