esemény
Áthatások – kerekasztal beszélgetés | II. Ipar- és tervezőművészeti nemzeti szalon | Műcsarnok

megnyitó | 2022. május 19. 18:00

web | https://www.facebook.com/event...

cím | Műcsarnok Előadóterem

Térkép

Az iparművészet, mint alkotói identitás nem létezik. Léteznek ötvösök, keramikusok, textilművészek, formatervezők, grafikusok, médiaművészek. Az iparművészet 'Közös tere' azonban mégis egy olyan terület, ahol a digitális design és az anyagkísérletek egyaránt megférnek, és jó esetben egymással kommunikálnak. Az 'iparművész' illetve 'designer' nem egy behatárolható területen alkot, hanem folyamatosan utazik műfajok, alkotói módszerek és területek között.

Szilágyi B. András

 

Amikor Szilágyi B. András főkurátor koncepciójában Arisztotelész Organonjának tíz – ott a nyelvi téma miatt kategóriáknak nevezett – elméleti halmaza köré szervezi az idei szalont, kifejti, hogy célja: ezzel is elkerülni az iparművészet és a design ütköztetését. Függetlenül fogalmaink szeparált értelmezésétől, valami új van folyamatban. Felgyorsuló világunkban, a digitális technikai és globális kereskedelmi nyomás közepette műfaji, technológiai áthatások segítségével megőrizhetjük-e mestereinket, akik a közeljövő fénykorának átadják a kéz alkotta művészetekben évezredek alatt felhalmozódott tudást. A Szalon erre összpontosít.

Szegő György

A beszélgetést vezeti: Falusi Márton költő, szerkesztő, az MMA-MMKI tudományos főmunkatársa

Résztvevők: Balogh Eleonóra üvegművész, Harmati Hedvig textiltervező, Liszka Tamás médiaművész, filmproducer, Tóth Fruzsina design- és művészetmenedzser, Vadas József művészettörténész és Wesselényi-Garay Andor építész, építészettörténész.

A beszélgetés záróakkordjaként Szilágyi B. András, a kiállítás kurátora válaszol a nyitott kérdésekre.

A programon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/Nz6xRbYRFWfz55bf7

A regisztrált vendégeknek aznap 50% kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget biztosítunk a Közös tér | II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon 2022 kiállításra. Az aznap megvásárolt kedvezményes belépőjegyek későbbi időpontban is felhasználhatók.

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.

FKSE Patron