esemény
Exkluzív tárlatvezetés Szombat Éva fotográfussal | Martin Parr kiállításán | Műcsarnok

megnyitó | 2022. május 26. 18:00

web | https://mucsarnok.hu/program/p...

cím | Műcsarnok

Térkép

Exkluzív tárlatvezetés Szombat Éva fotográfussal a Martin Parr: Strand az egész világ c. kiállításon
Szombat Éva a Képző-és Iparművészeti Szakközépiskola fotó szakán kezdte fotós tanulmányait, később a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia szakán szerezte mesterdiplomáját. Erasmus-ösztöndíjjal a párizsi Esag Penninghem Egyetem vendéghallgatója volt. 2013-2015 között Pécsi József Fotóművészeti ösztöndíjasa, majd 2021-ben az Orgazmust kérek, nem rózsát c. sorozatával elnyerte a Capa-nagydíjat. Legutóbbi munkái a női szexualitás, pozitív testkép, önelfogadás, a boldogságkeresés témaköreit járják körül. Műveit Budapest mellett kiállították többek között New Yorkban, Jeruzsálemben, Amszterdamban, Bécsben, Bogotában, Lisszabonban is. Jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem doktorandája és tanára fotográfia szakon.


Martin Parr munkáival az egyetemi tanulmányaim alatt ismerkedtem meg, és azt hiszem, rögtön a rajongójává váltam. Rettenetesen zavarbaejtőek a képei, sosem tudom, hogy nevessek vagy inkább sírjak, haragudjak rá, vagy szeressem. Folyton cinikus és kritizál, de mégis van benne egyfajta szeretet és önirónia, ami áthatja a képeit. Úgy fotóz, mintha a legfurcsább dolog is természetes lenne, a legtermészetesebb dolog pedig a valaha látott legfurcsább jelenséggé válna a kamerája előtt. Tud gonosz lenni, de sosem annyira, hogy bárki is haragudjon rá. Akikből viccet csinál, még azok sem tagadhatják le, hogy őszinte képeket készített róluk. Őszinteség, önirónia, furcsaság – ezek miatt szeretem Martin Parr munkásságát.
(Szombat Éva)

Martin Parr brit fotográfus, a Magnum Photos sztárja, az európai kortárs színes fotográfia egyik legismertebb képviselője, akinek munkái első alkalommal láthatók Magyarországon. A jelenkor fáradhatatlan krónikásaként több mint négy évtizede kutatja a mindennapi élet jelenségeit, a britek időjárással kapcsolatos felfogásától kezdve az ideális otthon, vagy a vásárlási, szórakozási szokások bemutatásán át egészen a nemzeti karakter megragadásáig.

Jegyár: 2500 Ft
Biztosítsa helyét online jegyelővétellel: https://jegymester.hu/production/60551/mucsarnok-exkluziv-tarlatvezetes-szombat-eva-fotografussal/6000622
Szakmai jegy / csak a helyszínen kapható: 2000 Ft

A kiállítás a kísérőprogramok ideje alatt csak programjeggyel látogatható.

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.