esemény
Gyulai Líviusz | Egy örök utazóval képzeletből a valóságba | Gyulai Líviusz kiállítása kapcsán Szörényi Leventével és Orosz Istvánnal beszélget Juhász Anna | Műcsarnok

megnyitó | 2022. február 12. 15:00

web | https://mucsarnok.hu/gyulai_sz...

cím | Műcsarnok Előadóterem

Térkép

Gyulai Líviusz felmérhetetlenül gazdag grafikai életművében új korszak vette kezdetét az 1970-es évek közepén. Ekkor indult a művész együttműködése a Pannónia Filmstúdióval. 1976- ban született első önálló animációs filmje, a Delfínia, melynek zenéjét a rendkívül sokoldalú, mára legendás zeneszerző Szörényi Levente írta.

Szörényi Levente Kossuth- illetve Erkel Ferenc-díjas zeneszerzővel és Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész, animációsfilm-rendező, íróval, Gyulai Líviusz kiállításának kurátorával beszélget Juhász Anna irodalmár. A résztvevők a 60-as és 70-es évek forradalmian új művészeti jelenségeiről, alkotói törekvéseikről mesélnek, műfajokon átívelő, egymást inspiráló találkozásaikról Gyulai Líviusszal.

Jegyár: 3000 Ft
Jegyelővétel: https://jegymester.hu/production/60530/mucsarnok-egy-oeroek-utazoval-kepzeletbol-a-valosagba-szoerenyi-leventevel-es-orosz-istvannal-beszelget-juhasz-anna/6000603

Szakmai jegy: 2000 Ft (csak a helyszínen kapható)
Aznap a beszélgetést követően vagy a kiállítás végéig visszatérve a program belépőjegyével a tárlat is megtekinthető.

Bővebb felvilágosítást a mucsarnokregisztracio@gmail.com címen kérhetnek.
Fotósok: Boldog Ati, Szörényi Réka, Nyirkos Zsófia

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.

FKSE Patron