esemény
KÉK VARÁZSLAT családi program | Cianotípia workshop Vékás Magdolnával | Műcsarnok

megnyitó | 2021. szeptember 25. 10:00

web | http://mucsarnok.hu/program/pr...

cím | Műcsarnok

Térkép

A cianotipia workshopon Vékás Magdolnával régi fotóelőhívási technikával ismerkedhetnek a családi napra érkezők. A fény képei | II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon 2021 című kiállításhoz kapcsolódó programunkon,  Vékás Magdolna segíti az érdeklődőket néhány monokróm, ciánkék fotónyomat elkészítésében. A képek szinte varázslat módjára jelennek meg (hívódnak elő) az érzékenyített papírokon napfény, vagy UV lámpa segítségével, csodaszép kék színben.

Vékás Magdolna Fotóművész, művésztanár

Született 1956 július 23.-án, Budapesten. A középiskola befejezése után a Práter utcai Dési Huber István szakiskola fényképész tanulója lett. 1977-től tíz évig a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum fotósaként dolgozott.1977-ben felvételt nyert a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójába, 1982 óta tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületébe 1987-ben léptt be. Életében egyre fontosabb szerepet tölt be az oktatás, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium fotó tanára, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen az archaikus fotóeljárások oktatója.

Érdeklődésének központjában a régi fotótechnikák állnak, leggyakrabban cianotípiával, albuminnal, sópapírral dolgozik.

Képeivel számos egyéni és csoportos kiállításon szerepelt Magyarországon és külföldön. 2000-ben Balogh Rudolf-díjjal ismerték el munkásságát.

 

Belépés: aznapi kiállítási jeggyel
Vendégeket regisztrációhoz kötötten korlátozott számban tudunk a programon fogadni.
Idősávos regisztráció: https://forms.gle/uvRN57JjEctU22UbA

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata

OFF Biennale