esemény
KÉTség | Szintek és irányok | mozgásművészeti előadások | Műcsarnok

megnyitó | 2018. november 13. 19:00

web | https://www.facebook.com/event...

cím | Műcsarnok

Térkép

Elágazások – mozgásművészeti sorozat

19.00 KÉTség – Vegyes képességű mozgásszínházi előadás. Az Artman Egyesület produkciója (15’) / Kiállítótér
Előadók: Tóth Károly, Gyulavári Ágnes
Zene: Sperling Andor
Kosztüm: Csorba Kriszta
Rendező-koreográfus: Gyulavári Ágnes
Ha az EGYség felbomlik, KÉTségünk megmozdít. Egymás sérülékenységében tükröződve saját magunkat fogadjuk el.
A darab inspirációs forrása az emberi sérülékenység, annak testi és lelki vetületei. A téma egy halmozottan sérült férfi táncos (Tóth Károly) és egy ép női táncos (Gyulavári Ági) kettősének összehangolódásán keresztül bontakozik ki. A koreográfiában a sérült előadó mozgása és teste egyedi kifejezőerejével önmaga teljességében, a sérülékenység egyfajta kivetüléseként értelmeződik. A sérült táncos ezáltal az ép alkotótárs egyenrangú partnereként van jelen.
A darab egy harmonikus egységből indul, melynek felbomlása után a magány megélése megrázkódtató, de lehetőséget ad arra, hogy az előadók külön-külön, saját útjukat járva felemelkedjenek és fejlődjenek. Az újratalálkozás egyszerre hordozza magában a változás lehetőségét és egy másfajta sérülékenység, intimitás megélését.

19.30 Szintek és irányok – Mozdulatművészeti térspecifikus előadás (40’) / Kiállítótér
Pálosi István és a Magyar Mozdulatművészeti Társulat, a Magyar Mozdulatkórus és a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium Tánctagozatos növendékeinek előadása
Kiindulópontjuk Dr. Dienes Valéria orkesztika mozdulatrendszerének négy alappillére: tér – idő – erő – kifejezés. Mozdulati kutatásuk fókusza a kiállításhoz felépített tér, az Adolphe Appia színpad, mint térinstalláció, a természetes emberi mozdulat alapja: a lépés–járás mozdulatformái.

Jegyár: 1500 Ft

online jegyelővétel

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.

ISBN K�nyv+Gal�ria