esemény
FINISSZÁZS / Fabricius Anna: Itt a munka, hol az otthon? / Könyvbemutató+dedikálás+performansz | Fabricius Anna, Csatlós Judit, Császár Adrienn, Koltay Dorottya Szonja, Seress Anna | Kassák Múzeum

megnyitó | 2024. október 25. 17:00

web | https://kassakmuzeum.hu/hu/ese...

cím | Kassák Múzeum, 1033 Budapest, Fő tér 1. (Zichy-kastély)

Térkép

17:00 Könyvbemutató + dedikálás
A Fabricius Anna: Itt a munka, hol az otthon? című projektjének teljes anyagát tartalmazó fotóalbum az amszterdami Unseen Photo Fair keretében meghirdetett Meijburg Art Commission alkalmából készült. A neves díj egyik döntőbe jutott művésze Fabricius Anna volt. Az idei pályázat témája a jólét, melyhez Fabricius a Kassák Múzeumban bemutatott fotósorozatával kapcsolódott. A művek megvalósításába a mezőgazdaság és feldolgozóipar vendégmunkásai aktívan bekapcsolódtak.
A könyvbemutatón a részvétel alapú művek bemutatási formáit, szempontjait, az eltérő médiumok szerepét állítjuk a figyelem középpontjába. A fotóalbumot bemutatja Fabricius Anna médiaművész és Császár Adrienn tervezőgrafikus, moderál Csatlós Judit kurátor.

A könyv 250 számozott példányban készült. Szerkesztette és kiadta Fabricius Anna, tervezte Császár Adrienn, szövegeket írta Csatlós Judit és Meszmann Tibor, fordította Sipos Dániel, a fordítást lektorálta Charles Hebbert, kivitelezte az EPC Nyomda.
A bemutató alkalmával a könyv kedvezményes áron megvásárolható.

18.30 Koltay Dorottya Szonja és Seress Anna: Téglakari munkadal
Az est zárásaképpen a Kassák kortárs művészeti díj idei nyertesei veszik át a stafétabotot. Koltay Dorottya Szonja és Seress Anna, avagy a Tégla-kar alapítói reflektálnak a kiállítás témájára. Az alakuló és nyitott Tégla-kar szabad performanszának középpontjában a munkadal áll. 'Nem csak dolgozni munka, a munka pedig nem magánügy!' A kar jelenlevő tagjai a közönség bevonásával kísérleteznek a munkadallal mint életszervező kulturális formával.

A kiállításról bővebben ITT!
A kiállítás október 27-ig látogatható!


+++
A Kassák Múzeum a Szentlélek téri autóbusz pályaudvarról és az Árpád-hídon lévő villamosmegállótól gyalog 1 perc, a Flórián térről 4-5 perc alatt érhető el. A Batthyány tér vagy Szentendre felől érkező H5 HÉV-vel a Szentlélek térnél kell leszállni. Az Óbudai Fő téren, a Zichy-kastély első emeletén található a Kassák Múzeum kiállítótere.
Kevesebb jelenjen meg

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.