esemény
Belülről mindenki rózsaszín | Csekő Andrea, Kun Fruzsina | The Space

megnyitó | 2024. október 9. 18:00

web | https://www.thespace.hu/hu/kia...

a kiállítás bezárása | 2024. november 15.

cím | The Space

Térkép

A Belülről mindenki rózsaszín című kiállítás két feltörekvő kortárs magyar művészt, Csekő Andreát és Kun Fruzsinát hozza közös térbe.

Csekő Andrea 1996-ban született Szekszárdon. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen diplomázott festő szakon 2021-ben. A képzőművészetre egyfajta kommunikációként gondol, képein egyaránt játszik a síkkal és a térrel, ám mostanában nagyobb hangsúlyt fektett a színekkel való kísérletezésre. Az foglalkoztatja, hogy a látást miként lehet irányítani a képsíkon belül.

Kun Fruzsina 1976-ban született Pécsett. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett 2000-ben, és azóta aktív kiállító művész. Pályafutása során számos csoportos és egyéni kiállításon vett részt, többek között Budapesten és Pécsett. Művészetében a vizuális korlátok és a tisztán látás problémái központi szerepet kapnak, sokszor színes, sejtelmes technikákat alkalmazva.

Csekő Andrea absztrakt, geometrikus formái a természet és a strukturális elemek határmezsgyéjén mozognak. Műveiben a négyszögek ismétlődése, rendezett és szabadon formálódó alakzatai érzéki mozgást idéznek. Kompozíciói az érzetek és struktúrák közt ingadoznak, a természet ihlette finom egyensúlyt jelenítik meg, ahogy a káosz és a rend találkozik.

Ezzel párhuzamosan Kun Fruzsina érzéki, intenzív színvilágú alkotásai mély pszichológiai rétegekbe kalauzolnak. Festményei a test belső világát idézik meg, rózsaszínek és vörösek kavalkádjával. A nézőt egyszerre vonzzák és taszítják a művek rétegzett, tapinthatónak tűnő felületei. Kun Fruzsina munkái egyfajta ambivalens feszültséget teremtenek, amely a kíváncsiságot és a rejtett érzelmeket ébresztik fel.

A két művész párbeszédet folytat a kiállítótérben: Csekő struktúrái és Kun organikus kompozíciói harmonikus, mégis izgalmas kontrasztot alkotnak. A kiállítás központi gondolata az ember belső világának feltárása, amely mindkét művész munkáiban más-más módon jelenik meg, mégis közös érzékelési és érzelmi tapasztalatot nyújt a látogatónak.

Ez a tárlat egy utazásra hív, ahol a belső világok geometrikus és organikus ábrázolása egyesül, megteremtve az érzelmek és az érzékelés egyedi művészeti élményét.

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.