esemény
YOUTH 4: Januskó Klaudia Sallai Masa | Januskó Klaudia, Sallai Masa | Horizont Galéria

kurátor | Arató Balázs

megnyitó | 2024. julius 3. 18:00

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2024. julius 31.

cím | Horizont Galéria

Térkép

YOUTH 4
2024. július 3 - 31.
Művészek: Januskó Klaudia, Sallai Masa
Kurátor: Arató Balázs
Megnyitó: 2024. július 3, 18:00 óra
Megnyitó DJ-SET: DJ GYöReMiX! (Drop Now! Rádió) Instrumental Jazzy Hip Hop ViNYL ONLY DJ Set
A kiállítás látogatható: 2024. július 31-ig.

A YOUTH 4 a Horizont Galéria nyári kiállítás-sorozatának negyedik kiadása feltörekvő, fiatal tehetségekkel.


Januskó Klaudia
https://www.instagram.com/janusko.klaudia/
Januskó Klaudia idén diplomázik a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész szakán. A videójátékok és az akció- horrorfilmek női karaktereit vizsgálja, összehasonlítva őket a mai nő szerepével. A cyberfeminizmus és a neomedievalizmus kérdésköreinek lehetséges metszeteit kutatja, alkotói folyamatát feminista kritikai attitűd jellemzi. Munkássága során mind az online, mind az offline térben előforduló, a női testet körüllengő erőszak különböző formáit és azok hatásait elemzi, reflektálva ezzel többek közt a Magyarországon élő nők elleni háztartáson belüli erőszak kivételesen magas arányára is.

Sallai Masa
https://www.instagram.com/masasallai/
Sallai Masa jelenleg Judith Eisler festészet és animáció osztályában tanul a bécsi Iparművészeti Egyetemen. Csoportos kiállításokban vett rész Bécsben, Salzburgban és Schwazban. Munkáiban gyakran ismétli ugyanazokat a motívumokat, például rovarokat, papírokat, lámpákat, asztalokat és folyamatosan újragondolja korábbi munkáit különböző médiumokban, ami komplex kapcsolatot teremt festményei, szobrai és rajzai között. Jelenleg a talált tárgyak érdeklik, melyeket egyfajta inspirációként használ fel és teljesen esetlegesen, spontán módon alakítják alkotói folyamatát.

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.