esemény

megnyitó | 2024. junius 20. 19:00

web | https://www.facebook.com/share...

a kiállítás bezárása | 2024. szeptember 19.

cím | 1075 Budapest Kazinczy utca 28

Térkép

Szeretettel meghívjuk Önöket a K28 Galéria soron következő csoportos kiállítása megnyitójára:

VIII. Nyári Tárlat

időpont: 2024. június 20. 19 óra

helyszín: K28 Galéria, Budapest, 7.ker. Kazinczy utca 28.

Galériánkban az alapítás óta rendezünk a csoport tagjainak legújabb munkáiból szezonális kiállításokat, amiknek megnyitóit a napéj-egyenlőségek és napfordulók napjára szervezzük. A tárlatok koncepcióját az alkotók új munkái határozzák meg, amik kiegészülnek korrábbi munkákkal.

Kiállító művészek:

Gályász Anett
Berta Julianna
Fülöp Tünde
Kontur Balázs
Milasovszky László
Sallai Tibor
Saxon Szász János
Varga Kristóf


A K28 Galéria saját kollekcióval rendelkező művészek által létrehozott csoport, szellemi műhely és kiállítótér. Alkotásaink a festészetből indulnak ki, a dimenzióhatárok átlépésével azonban a szobrászat, és az alkalmazott művészetek terén is magabiztosan értelmezhetők.
Szellemiségünk a konkrét geometrikus gyökerekből indulnak ki, egyéni utakat bejárva keressük a geometrikus nyelv variációit és határait, alkotásaink a múvészeti ágak átjárhatóságával a teljesség szemléletével készülnek.


ars poetica:
A szellem a gondolatnál is gyorsabban áramlik és terjed, anyaggá sűrűsödik, alakot ölt, és élni kezd. Egyre összetettebb és intelligensebb lénnyé válik, míg olyan érett nem lesz, hogy megérti a folyamatot, és önmagára eszmél. A kör bezárul, a szellem a lét minden szintjét áthatja, és a végtelen potenciával válik újra képessé arra, hogy a semmiből élő világokat teremtsen. Amikor egy szobron, egy képen, vagy egy versen dolgozunk, mi is új alakot öltünk, azzá az anyaggá, formává és rímmé változunk, az a darab fa, fémlemez vagy néhány szó pedig egy rész belőlünk. "Élni", hatni kezd másokra és ránk, megmutatja, mennyit vagyunk képesek befogadni és közvetíteni abból a tiszta szellemből, amivé válni szeretnénk.
/Varga/

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.