esemény
Simon Luca Kata: When the Inner World Expanding to the outside | Simon Luca Kata | Tokaj Art Wine Galéria

kurátor | dr Bacsek Júlia

megnyitó | 2024. május 30. 19:00

a kiállítást megnyitja | Besztró Szabolcs

a kiállítás bezárása | 2024. junius 30.

cím | Tokaj Art Wine Galéria 1054 Budapest Hold utca 22

Térkép

Simon Luca Katalin frissdiplomás képzőművész első kiállítása a Tokaj Art and Wine galériában.

Kurátor:  dr Bacsek Júlia
Megnyitó beszédet mond: Besztró Szabolcs, a Billingó operatív és stratégiai igazgatója

Nagy örömmel jelentjük be első Simon Luca Kata, frissen végzett festőművész, első önálló kiállítását, a Tokaj Art Wine Galériában.
A különleges tárlat a művész személyes utazásait és belső élményeit örökíti meg festményeken keresztül. A kiállítás a szemlélődés és érzelmi mélység gazdag világát tárja elénk, miközben az alkotó egyedi művészeti hangját hirdeti.
Luca, egyedülálló stílusával és művészeti technikáival magával ragadja a nézőket, festményei a színek és formák bámulatos összjátékán keresztül mutatják be az emberi lélek gazdag palettáját. Merész ábrázolásmódja és érzékeny megfigyelései révén egy ajtót nyit meg a befogadók számára saját belső világuk felfedezésére, mély humanizmussal és művészettel átszőtt alkotásai által visszavezet minket gyökereinkhez és az otthon fogalmához. A festőművész kiemelkedő tehetségével és képzeletével megérinti a nézők szívét és elméjét, egyúttal inspirálva őket, hogy felfedezzék saját létezésük jelentését és szépségét.
A  kiállítás, különleges élményt ígér mindazoknak, akik megtekintik. A művész munkái olyan mély érzelmi rétegeket fednek fel, melyek új perspektívákat nyitnak az élet és művészet kapcsolatára. A tárlat üzenete magával hordozza a megértés és elfogadás erejét, valamint a belső utazás fontosságát a személyes növekedés és fejlődés során, mely egyben művészi pályafutásának jelentős mérföldköve, mely a tehetség és elkötelezettség ötvözetével jelzi a művész ígéretes jövőjét a művészeti világban.
A tárlatot mindenkinek ajánljuk, aki szereti a művészetet és kíváncsi arra, hogyan tud egy fiatal tehetség az alkotás által megtalálni saját belső otthonát.

,, A kiállítás egyfajta létértelmezés a festő sajátos szimbólumrendszerével. Az első pillantásra nyugalmat árasztó zsánerképek családias invitálással hívják a befogadót Luca meghitt, bensőséges tereibe legyen az a műterme, vagy egy közös étkezés a baráti társasággal.
A képek bár a valóság elemeiből épülnek fel, színeikben és elrendezésükben egy idilli, nyugodt képregényszerű világba repítenek minket, ahol minden oldal egy-egy külön életeseményt jelenít meg.
A figurális, sűrűn komponált részletek vizuálisan játékosan felvázolt terekben jelennek meg. A képek immerz módon vonják be a nézőt egy olyan világba, ahol a béke és a biztonság érzete dominál.
A fluid képmezők z generációs hétköznapi jeleneteket ábrázolnak a 30-as, 40-es évek évek realizmusát tükrözve, azt jelen korunk köntösébe ágyazva. A konceptuális absztrakció, az intellektuális rejtvények helyett az emberi jelenlét kap hangsúlyt Luca pályaívének kezdetén, önnön belső kivetülésünk és önreprezentációnk definiálása a külvilágban. " dr Bacsek Júlia

A július 20-ig tartó tárlatot ingyenesen megtekinthetik az érdeklődők, H-Sz 12-18 között, más napokon bejelentkezés szerint.

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.