esemény
Záró tárlatvezetés és katalógus bemutató a Mediating Time and Charm kiállításon | Antalka Zsófia, Kádár Emese, Kortmann-Járay Katalin, Káldi Katalin, Keresztes Zsófia, Nyíri Orsolya | Q Contemporary Budapest

megnyitó | 2023. november 24. 18:00

cím | Q Contemporary, 1062 Budapest, Andrássy út 110.

Térkép

Záró tárlatvezetés és katalógus bemutató a Mediating Time and Charm kiállításon
2023.11.24. 18:00

Sok szeretettel várunk mindenkit a katalógus bemutatóval egybekötött záró tárlatvezetésre, melyet a kiállítás kurátora, Zsikla Mónika tart.


Kiállító művészek: Antalka Zsófia, Káldi Katalin, Kádár Emese, Keresztes Zsófia, Kormann Járay Katalin, Nyíri Orsolya
kurátor: Zsikla Mónika
grafikai arculat: Regős Benedek


A Mediating Time and Charm című kiállítás a kortárs képzőművészet eszközeivel reflektál a fraknói Esterházy-vár kincstárának egyes műremekeire. A burgenlandi Rozália-hegység nyúlványán álló Fraknó vára – rendszerint Kunst- und Wunderkammer jelzővel illetett – csodakamrája az egyik legrégebbi, évszázadok óta érintetlen állapotban megmaradt kuriozitás-kabinet.


A kiállítás nem titkolt szándéka, hogy a kortárs alkotók által kiválasztott történeti műtárgyak és a kiállításra készült reflexiók mintegy párbeszédbe elegyedjenek a kiállítóterekben. A történeti és a kortárs műtárgyak között kibontakozó dialógus pedig – amellett, hogy ritka és érdekes együttállásokat eredményez- jól illeszkedik az Esterházy Art Echo azon törekvéséhez is, amely a régmúlt és a jelen, a hagyományos és a kortárs megközelítések közötti híd megteremtésével a generációk közötti kapcsolatok fontosságát hangsúlyozza. A kulturális projektek támogatásával az Esterházy Magyarország Alapítvány a történeti Esterházy-család kultúratámogató hagyományait folytatja, miközben a híres család határokon átívelő szellemi örökségét, kulturális kisugárzását is ébren tartja Kelet-Ausztriában és a Pannon-térségben.
A kiállítás a Q Contemporary, az Esterházy Privatstiftung és az Esterházy Magyarország Alapítvány együttműködésében jött létre.

A kiállítás megtekinthető 2023. 09.22 - 11.25. között
Nyitvatartás:
szerda - szombat 12:00 - 18:00
1062, Budapest
Andrássy út 110.

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.