esemény
Biró Dávid: Felugró ablak | Biró Dávid | Ferenczy Múzeumi Centrum

kurátor | Prosek Zoltán

megnyitó | 2023. november 17. 18:00

a kiállítást megnyitja | Sárai Vanda esztéta

web | http://femuz.hu

a kiállítás bezárása | 2024. március 3.

cím | PhotoLab - Vajda Múzeum, Szentendre, Hunyadi u. 1.

Térkép

Biró Dávid: Felugró ablak
A kiállítás 2023. november 18. — 2024. március 3., csütörtöktől vasárnapig, 10 és 18 óra között látogatható.
Köszöntőt mond: KIGYÓS Fruzsina, Képzőművészeti osztályvezető
Megnyitja: SÁRAI Vanda esztéta
Kurátor: PROSEK Zoltán
Kurátorasszisztens: EGED Dalma
Az információ értékes áru. A technológiának köszönhetően pedig több millió terrabájt található az interneten. A mesterséges intelligencia (AI) eszközei, például a ChatGPT, most már a mi nevünkben kezelik ezeket az információkat – összegyűjtik, összefoglalják, majd visszaadják nekünk. De az információkezelés mesterséges intelligencia felé történő „kiszervezése” – bármilyen kényelmes is – következményekkel jár. Nemcsak azt befolyásolhatja, hogy mit gondolunk, hanem potenciálisan azt is, hogyan gondolkodunk. Mi történik egy olyan világban, ahol a mesterséges intelligencia algoritmusai döntik el, hogy milyen információkat örökítsenek meg, és mi maradjon meg? A generatív AI-eszközök több száz gigabájtnyi már meglévő adatot felhasználó modellekre épülnek. Ezekből az adatokból megtanulják, hogyan hozhatnak önállóan létre szövegeket, képeket, hang- és videótartalmakat, és a „legvalószínűbb” válasz összegyúrásával válaszolhatnak a felhasználói kérdésekre. Hogyan változtatják meg gondolkodásunkat a generatív AI-eszközök – különösen a személyünkre szabottak?
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.