esemény
Kutatók Éjszakája | Szőnyei György: Négyzetek | Műcsarnok

megnyitó | 2023. szeptember 30. 10:00

web | https://mucsarnok.hu/program/p...

cím | Műcsarnok#Box

Térkép

Tárlatunk a Kutatók Éjszakája Programsorozat keretében Szeptember 30-án 10:00 - 17:30-ig ingyenesen látogatható, az előzetesen regisztráltak számára. A regisztráltak érkezésüket a Műcsarnok jegypénztárában tudják jelezni.

A Malevics-i klasszikus és a Mondrian-i csúcsára állított négyzet – illetve a jóval felszabadultabb, 1942-43-as Broadway boogie-woogie című kompozíció –, valamint a számítógéppel készített pixel fogalmai és a saját maga tervezte, művészeti alapokból építkező betűtípusai jelentik Szőnyei György művészetének legfőbb sarokpontjait. Ezekből az elemi egységekből állnak össze a Műcsarnok #Box Négyzetek című tárlatán bemutatott alkotásai, ahol a kiállítótérben, illetve a kísérő kiadványban az általa tervezett Archian betűcsalád elemeit használjuk fel.

A Magyar Iparművészeti Főiskola alkalmazott grafika szakán végzett Szőnyei az 1980-as években az új szenzibilitáshoz és az új eklektikához kapcsolódott. A képzőművészettel, grafikával, betűtervezéssel és tanítással is kiemelkedő színvonalon foglalkozó művész életművében párbeszédbe lépnek egymással a Műcsarnokban bemutatott különböző képzőművészeti és grafikai területek.
Kurátor: Fazakas Réka

10:00 - 17:00
 

Regisztráció a Kutatók Éjszakája honlapján, az alábbi linken: https://app.kutatokejszakaja.hu/esemenyek/mucsarnok/szonyei-gyorgy-negyzetek-kiallitas-latogatas

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata