esemény
HANGSZÍNEK-FINISSZÁZS | Csatlós Judit, Farkas-Kovach Réka | Kassák Múzeum

megnyitó | 2023. junius 8. 17:00

web | https://kassakmuzeum.hu/hu/ese...

cím | Kassák Múzeum, 1033 Budapest, Fő tér 1. (Zichy-kastély)

Térkép

17:00
ZÁRÓ TÁRLATVEZETÉS

A Hangszínek – Új zene a történeti avantgárdban című időszaki kiállításunk záró tárlatvezetésén azokra a 1920–1930-as évekbeli változásokra fókuszálunk, melyek alapvetően megváltoztatták a zenéről való gondolkodást. Az experimentális és elektroakusztikus zeneszerzés rejtett, kevéssé ismert előzményei jó kiindulópontot jelentenek ahhoz, hogy a jövőről alkotott politikai és művészeti elképzelések felforgató jellegéről és társadalmi programjáról is szót ejtsünk.
A kiállításban CSATLÓS JUDIT, a kiállítás kurátora kalauzolja az érdeklődőket.

18:00
HALLGATÓZÁS ÉS PIKNIK

A Zichy-kastély udvarán felállított Rejtett dimenziók című meditatív hanginstalláció ráirányítja a figyelmünket az észrevétlenül ható vagy éppen zavaró városi hangokra, beszédtöredékekre, áthallásokra, és az így véletlenül létrejött zenei élményre. Alkotójával, FARKAS-KOVACH RÉKÁval elemezzük majd ezt a hangtájat. Arról is beszélgetünk majd, hogy milyen módon és technikákkal hallgathatjuk a várost? Milyen közösségi és egyéni „hallgatási” gyakorlatok léteznek, milyen különbségei vannak az elmélyült és felszínes hallásnak, elmerülhetünk-e nagyvárosi mikrókörnyezet hangzivatarában? Akusztikai játékok, együtt hallgatózás és piknik a tiszafák alatt.

A Hangszínek - Új zene a történeti avantgárdban című időszaki kiállításunk június 11-ig látható/hallható a Kassák Múzeumban.

 

 

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.