esemény
Szia! Kérlek generálj nekem egy immerzív kiállítást! Megnyitó | Maruscsák Dávid | Q Contemporary Budapest

megnyitó | 2023. junius 1. 18:00

a kiállítást megnyitja | Farkas Attila Márton

a kiállítás bezárása | 2023. junius 29.

cím | Q Contemporary 1062 Budapest, Andrássy út 110.

Térkép

Szia! Kérlek generálj nekem egy immerzív kiállítást! - Maruscsák Dávid kiállítása
2023.06.01. 18:00

Megnyitja: Farkas Attila Márton

Mindenkit szeretettel várunk a következő project space kiállításunk megnyitójára június 1-jén 18:00-kor. Maruscsák Dávid egyéni kiállítása a valós és virtuális tér, világ témájával foglalkozik.

"Kiállításom a térről szól. Arról az elkerített űrről, amit falakkal kisebb részekké szabdalunk. Tereinket általában különböző funkcióik alapján rendezzük. Ezek a terek lehetnek nyilvánosak, különféle céloknak megfelelően berendezve, vagy személyes kis zugaink, amiket saját szokásaink szerint alakítunk.
Kiállításom a virtuális térről is szól. A térről, ami a valóságban nem létezik, mégis ugyanúgy körbejárhatjuk ezeket a tereket, mint ahogy azt az valóságban tennénk. Sőt, a technológia fejlődésével egyre több érzékszervünket képesek stimulálni és a valóság látszatát kelteni bennünk.
Kiállításom fő motívuma ez, a valós és virtuális világok közötti súrlódás, a kölcsönhatás és az interakció, illetve reakció. A kiállításon bemutatott installációim a virtuálist próbálja minél kézzelfoghatóvá tenni, hogy érzékeltesse azt a nem túl távoli jövőt, ahol a mesterséges intelligencia egyre tapinthatóbb részévé válik a mindennapi életünknek."

A kiállítás 2023. június 29-ig tekinthető meg.

A kiállítás szerdától szombatig 12 és 18 óra között látogatható.
Cím: 1062 Budapest, Andrássy út 110.
A belépés díjtalan!

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.