esemény
PETTENDI SZABÓ PÉTER FOTOGRÁFUS, EGYETEMI OKTATÓ TÁRLATVEZETÉSE A MINT TE ÉS ÉN – FIATAL MAGYAR FOTOGRÁFIA CÍMŰ KIÁLLÍTÁSON - 2023.06.01. 17.00 | Pettendi Szabó Péter | Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház

megnyitó | 2023. junius 1. 17:00

web | https://www.maimano.hu/program...

cím | 1065 Budapest, Nagymező utca 20.

Térkép

„A tárlatvezetés alatti közös gondolkodásban arra keressük a választ, hogy az 1980-as évek utáni elkerülhetetlenül fontos önmeghatározás, ön(újra)definiálás időszakát követően az elkülönülő én – mára már látható – csapdájának időszaka után, melyek a hasonlóságok a különböző kiállított művekben, az azokat megalapozó szándékokban, gondolatokban. Valamint a tárlaton kiállított projektek mely mintázataiból következtethetünk a mi (személyes névmás) megtalálásának és szükségszerű újradefiniálásának vágyára az MI (mozaikszó) nyilvánvaló jelenlétének kezdetén?“
Pettendi Szabó Péter

Pettendi Szabó Péter a Budapesti Metropolitan Egyetem Fotográfia szakán tanít 2012 óta. A Magyar Képzőművészeti Egyetem doktoranduszaként a fotóarchívumok kortárs művészetben történő újraértelmezésének lehetőségeit, illetve a dokumentarista ábrázolás új formáit kutatja. 2001-től rendszeresen kiállít (Tiszai emberek, Háttér-Járt-e már Budapesten?, Zweitakt Berlin 1989-2009)
A korlátozott férőhely miatt az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a programra az adam.jeneses@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – június 1.
A résztvevők száma maximum harminc fő.
A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

Jótanács

Az ikOn adatbázisába feltöltött események az artRoll oldalakon azonnal láthatóvá válnak.