esemény
VÉGTELEN MINTA | Regős Anna | K. A. S. Galéria

megnyitó | 2023. május 11. 18:00

a kiállítást megnyitja | Szigeti Szilvia

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2023. junius 1.

cím | K.A.S. Galéria, 1114 Budapest, Bartók Béla út 9.

Térkép

Szeretettel várunk a K.A.S. Galériába

2023. május 11-én, 18 órára következő kiállításunk megnyitójára!

Regős Anna
VÉGTELEN MINTA

Megnyitja/// Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi díjas textilművész,
a Texhibition és a Határtalan Design alapító kurátora

Regős Anna textilművész második egyéni kiállítása a K.A.S. Galériában az iparművészek autonóm munkái sorozatunk részeként valósul meg. A kiállításon geometrikus szövött textiliái mellett egyedi tervezésű és kivitelezésű papírmunkák kerülnek bemutatásra. A két anyag szorosan összefügg, reflektálnak egymásra.

,,Pályám kezdete óta a geometrikus minták foglalkoztatnak. Egy-egy minta kiemelésével, felnagyításával, különböző speciális technikák alkalmazásával hozok létre újszerű anyagstruktúrákat, autonóm kiállításra szánt műveket. Az ipari és kisszériás gyártásra tervezett mintáimnál a mozgás és a térbeliség problematikája érdekel. A tervezésnél inspirációt jelent a klasszikus modern művészet, a japán és az afrikai mintakincs. Anyagtervezésnél elsődlegesen nem a trendnek való megfelelés a célom, hanem saját életérzésem, stílusom megjelenítése azzal az igénnyel, hogy hosszú távon használható anyagot hozzak létre. Számomra a környezettudatosságnak ez az egyik alappillére, a másik, hogy mindig természetes anyagban gondolkozom. A harmadik, hogy mindig hazai gyártóval dolgozom együtt, segítve a kis manufaktúrák fennmaradását.” RA

Kiállításhoz kapcsolódó eseményekkel a Műtárgyak éjszakája rendezvényeihez is kapcsolódunk//
Május 18., csütörtök, 18 óra TÁRLATVEZETÉS a művésznővel, ahol a tervezési és gyártási folyamat kulisszatitkaiba is bevezeti az érdeklődőket. Szó lesz arról is, mit jelent számára a környezettudatos alkotói folyamat. Nemzetközi vásárok tapasztalatairól is kérdezhetnek az érdeklődők.
Május 19., péntek, 18 óra WORKSHOP, melynek a témája a kiállításhoz kapcsolódik. Aki nem tudja mi az a plisszírozás, vagy még nem próbálta, vagy csinált már hasonlót, de szeretne valami különlegeset alkotni Regős Anna textilművész vezetésével, azt most szeretettel várjuk. 8 főt tudunk fogadni, regisztrálni a https://www.mutargyakejszakaja.hu/workshopok VÉGTELEN GEOMETRIA címszó alatt kell.

A kiállítás az NKA támogatásával valósul meg.

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.