esemény
Everything is more than meets the mind | Lőrincz Réka, Vékony Dorottya | Torula

kurátor | Teszler Sonja

megnyitó | 2023. május 6. 17:00

web | https://torula.hu/2023/05/03/e...

a kiállítás bezárása | 2023. junius 3.

Lőrincz Réka és Vékony Dorottya kiállítása a Torulában olyan alkotásokat mutat be, amelyek a kollektív gondoskodás, a produktivitás, a születés, a személyes kiteljesedés lehetőségei és az alternatív értékrendszerek témáit tárják fel.
A kiállítás egy bensőséges párbeszédbe, a művészek személyes perspektíváiba enged betekintést, melyet különféle közösségekkel való kapcsolataik formáltak. Látogatóként olyan fogalmak elfeledett jelentését fedezhetjük fel ismét, mint az érték, a tudás, a gondoskodás, vagy a közösség.
- - - - - - - - - - -
Lőrincz Réka képzőművészettel, valamint energetikai gyógyítással is foglalkozik. Munkái az emberi lét olyan univerzális témáit vizsgálják, mint a teremtés, a létezés, a hasznosság, és a különböző tudatállapotok működései. Kísérletezik a nem-lineáris gondolkodásmód adta lehetőségekkel, és a különböző médiumokat a lehető legszabadabb módon használja önkifejezésre.
Vékony Dorottya munkáiban a női testtel foglalkozik különböző személyes és társadalmi kérdések mentén. Legfőbb eszköze a fotográfia, de gyakran használ performatív elemeket, melyeket az állóképbe sűrítés vagy újrajátszás eszközeivel valósít meg. Az elmúlt években intenzíven foglalkozik a termékenység és a reproduktív jogok kérdéskörével.
Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum