esemény
ITT ÉS MOST – KORTÁRS WEBINÁRIUM SOROZAT 8. | AZ IDŐGÉPBEN ÜLVE - A VÉGSŐ PILLANAT | Készman József | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2023. május 30. 18:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

a kiállítás bezárása | 2023. május 30.

A kortárs művészet alapkérdéseinek tisztázása után az ITT ÉS MOST - Kortárs webinárium 2023-as évadának témája az Időgép című kiállítás témafelvetését követve: az idő.
Az előadásokban terveink szerint olyan témaköröket érintünk majd, mint Picasso kései művei és azok összefüggése a nagy festő elődök életművével, a személyes élettörténetek megjelenítése, a halál előtti és utáni pillanat és annak ábrázolási lehetőségei, a forradalmi és művészeti utópiák és disztópiák, valamint a futurológia kérdései, az állókép és mozgókép, továbbá fotó és festmény viszonya, a közterek és emlékművek, valamint a múzeum és a gyűjtés témája.

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆
Az eseményt az online térben, Zoom csatornánkon rendezzük meg, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
REGISZTRÁCIÓ 
◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

ELŐADÓ: KÉSZMAN József művészettörténész, a Ludwig Múzeum kiállítási osztályának vezetője, kulturális evangélista

BŐVEBBEN A TÉMÁRÓL:
A múzeum gyűjteményi anyagából válogatott Időgép. c. kiállítás nem az idővel magával foglalkozik, hanem az idő és a képzőművészet viszonyát vizsgálja. Mégis, szükségesnek látszik kicsit körüljárni az idő kérdéskörét.
Az időgépre ülve hamar elszáll az idő. Egykori események idéződnek meg, távoli tájakon időzünk, régvolt eseményeket látunk. Mi az idő, miként érzékeljük, hogyan alakul ki és hat ránk az időtudat, hányféle idő van, stb. Nem kevésbé izgalmas kérdés webináriumunk közelebbi témája, az emberi élet határhelyzeteinek időrendje, a végső pillanatok időstruktúrája - kortárs képzőművészek szemszögéből.
A webináriumhoz ajánlott zene: Depeche Mode: A Question of Time
 

A csatlakozási linket regisztrációt követően a rendszer automatikusan küldi.

Jótanács

Ha egy időpontra kattint, akkor az ikOn megmutatja, hogy erre a napra milyen eseményeket regisztráltak.