esemény
MUCSI 12X | Marosi Viktor | Telep Galéria

megnyitó | 2023. március 22. 19:00

a kiállítás bezárása | 2023. április 12.

cím | Telep Galéria

Térkép

„Színpadon vagy filmben a szerző mondatokat ad nekem, és azok a mondatok találkoznak a sorsommal, a személyiségemmel, az alkatommal, megszületik valaki, aki nem 100%-ig az, akit a szerző megírt, de nem is én vagyok, hanem a kettő ötvözete. Nem elég csak a fejtartást gyakorolni valakinek, lelket is kell adni neki, különben üres báb lesz – ez hol jobban sikerül, hol kevésbé.” (Mucsi Zoltán)


Még a COVID-terhes időkben két alkotó ember – Marosi Viktor fényképész és Mucsi Zoltán színész – összebútorozott egy fotóstúdióba. Kitalálták: mindenki „Kapája” bújjon bele ismert, valós és kitalált karakterek bőrébe, így hozva létre kulturális és történelmi reflexiókat. A három hosszú nap végén nem akartak hazamenni. Maradtak. Az elkészült fotósorozattal megkeresték az Európa Könyvkiadót, kiegészítették a meglévő képanyagot – így jött létre a „Mucsi 12x” című öröknaptár.


A különleges fotókiállítás eddig Békéscsabán állomásozott, de most végre a budapesti közönség is láthatja, hogyan fest Kapa David Bowie, Charlie Chaplin vagy épp Marilyn Monroe bőrében.

MEGNYITÓ: 2023.03.22., 19:00
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A kiállítás 2023. április 12-ig tekinthető meg.

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával!
Az ikOn weboldalán kilistázhatja a mai/holnapi/holnaputáni eseményeket!