esemény
Szerintem többet ne beszéljünk | Hajdu Levente | Fiatal Képzőművészek Stúdiója - Stúdió Galéria

kurátor | Pszota Dalma

megnyitó | 2022. október 6. 20:00

a kiállítást megnyitja | Tillmann Ármin

a kiállítás bezárása | 2022. október 14.

Verses est: 2022 október 11. 20.00
Finissage: 2022 október 14. 20.00
 
A kiállítás a vágyról szól, pontosabban a vágyakozásra való vágyakozásról. A szövegekkel és a térbe behozott objektekkel is operáló kiállítás témája a szerelem, pontosabban a sóvárgás a szerelemre: érzelmes témáján keresztül a szubjektív történetmesélés határait is vizsgálja, a hősszerelmes figurájának szelíd paródiája mellett számot vetve saját maszkulinitásával is.
Hajdu Levente munkái tárgyakon, fotókon és szövegeken keresztül dokumentálják valósággal összeérő álmodozásait. Olykor egy fiktív női alak utáni nyomozása mögött kirajzolódó vágyait, a reménytelenül szerelmes, 21. századi férfi antihős toposzát.
 
Szentimentális kompozíciók, nyomok, jelek és emlékek jelennek meg, melyek kitárása személyes, intim és zavarbaejtő egy galériatérben. Ezzel együtt performatív gesztus is, ahogyan az érzelmek őszinte megélése és kiállítótérbe helyezése feszültségben áll egymással, ahogyan a privát “belső szoba” voyeurök átjáróházává válik, noha az érzelmekről való beszéd mindig problémás.
 
Az illúziók elvesztése felett érzett szomorúság melodrámába, a nyilvánosan megélt érzelem szekunder kínosságába fordul át, a kitárulkozás ironikus állásfoglalás az érzelmi sebezhetőség felvállalása mellett.
 
Hesteg: romantikus konceptualizmus, softboi, vágy a vágyra, vágy, hogy ránk vágyjanak, érzelmek dokumentarizmusa, vizuális rekviem
 
Grafika:  Kuthi Angelika
 
Látogatható:
Kedd 14:00 - 18:00
Szerda 16:00 - 20:00
Csütörtök 14:00 - 18:00
Péntek 10:00 - 14:00
Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.