esemény
Válogatott művek | Szalay Péter | acb Kortárs Művészeti Galéria

megnyitó | 2022. szeptember 15. 18:00

a kiállítás bezárása | 2022. október 21.

A szobrász Szalay Péter utoljára a 3D print és a New York-i Szabadság-szobor kicsinyített mását szivárványszínben ábrázoló Prizma című köztéri szobrával aratott vihart: alakja térdelő pózban, felemelt ökölbe szorított jobb kézzel volt látható a Ferencvárosban. 
Mindaddig, amíg le nem rombolták.
 Most az acb Attachment-ben lesz Szalay Péter önálló kiállítása, ami a művész 41. születésnapja alkalmából nyílik. Ez már a művész ötödik acb-vel együttműködésben megrendezett egyéni kiállítása: az új művek mellett eddigi munkássága néhány emblematikus darabjának átdolgozása is szerepel. 
 A művész és családja 2018-ban Budapestről egy szigetre költözött, ahol az urbánus lét helyett a faluközösségben, a fogyasztói életvitel helyett a mindennapi természetközeliségben találta meg újra a szabadságot. A kiállításon bemutatott művek egy részének alapanyagát a művészre jellemző, természetben fellelt talált tárgy-alapú munkamódszer adja, a kiállításban pedig a saját életkorára való önreflexiót korunk sajátos pesszimizmusával kapcsolja össze.
Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.