esemény
első önálló kiállítása | Lakatos Gelléri Barnabás | acb Kortárs Művészeti Galéria

megnyitó | 2022. szeptember 15. 18:00

a kiállítás bezárása | 2022. október 21.

Nemcsak Lakatos Gelléri Barnabás (1997) debütál első önálló kiállításával az acb-ben, hanem a galéria is új kiállítóteret nyit acb Plus néven a Király és az Eötvös utca sarkán. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen Radák Eszter osztályában idén diplomázó festő, 2021-ben festett monumentális vásznakból álló sorozata is most látható először Magyarországon. Lakatos Gelléri ezekkel a játékosan figurális festményeivel robbant be a magyar művészeti köztudatba.
Állatalakjai akár ősi mítoszokból is ismerősek lehetnek, megformálásuk ugyanakkor ötvözi a 90-es évek esztétikáját a poszt-internet festészettel is. Az univerzális állat-szimbólumokat a festő új értelmezési keretbe is helyezi, sőt magán mitologikusan meg is személyesíti, de keveredik ebben nem csekély animék vizualitás is. Lakatos Gelléri Barnabás mintha a mítoszok tragikus és drámai vetületét mintha kivonná műveiből és az állatmesék játékosságával töltené fel.
Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.