esemény
Séta | Krajcsovics Éva | ARTUS – KAPCSOLÓTÉR

kurátor | Nádor Tibor festőművész

megnyitó | 2022. szeptember 6. 19:00

a kiállítást megnyitja | Pörczi Zsuzsa filozófus, egyetemi docens

a kiállítás bezárása | 2022. szeptember 27.

2021 tavaszán művésztelepre hívtak, de a vírushelyzet miatt csak egy hét lett belőle, egy nagyon esős hét. Néhány sétával és az ablak előtti munkával kellett megelégednem, mégis nagyon fontos lett ez a rövid idő. A hosszas bezártság után a tavasz új, friss élmény volt. Amikor hazajöttem, hirtelen el is készült néhány munka, aztán megtorpantam. Számomra mindig fontos volt a kiindulás, a látvány annak ellenére, hogy aztán félreteszem, mert másként kell eljutnom a képhez. Minden alkalommal újra meg újra meg kell keresnem belső biztonságomat, szabadságomat, amit csak a képekkel folytatatott hosszas, figyelmes párbeszédben találhatok meg.
 
    „A zöld a remény színe? Az hát, hogyne, semmi kétség. De próbáljon csak meg az ember úgy reménykedni, hogy ne remegjen, el ne borzadjon közben soha. A remény tőszomszédságában vagy inkább magában a reményben mindig ott fészkel a sötét, reménytelen szorongás és csüggedés. Nincs még egy szín a világon, ami annyi magányosságot árasztana, ami oly erővel fejezné ki bolygónk elveszettségét a mindenségben, mint a zöld. A zöld a világ dicsősége. Nincs nála nagyszerűbb, ünnepélyesebb szín. A zöld a színek kezdete, foglalata, a színek büszkesége. A zöld a színek lelke. De akkor mért nem világosabb egy kicsit?” (Robert Walser: Zöld, fordította Halasi Zoltán)
    Krajcsovics Éva
    2022. augusztus 10.
Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.