esemény
Rieder Gábor kurátori tárlatvezetése a {SCRIPT:ABSTRACT} Frey úr ír című kiállításban | Rieder Gábor, Frey Krisztián | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2022. január 29. 17:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

cím | Ludwig Múzeum

Térkép

Rieder Gábor kurátori tárlatvezetése Frey Krisztián életmű-kiállításában.

Bővebben a kiállításról: A Ludwig Múzeum minden eddiginél nagyobb, több mint kétszáz művet – köztük sose látott korai munkákat és jól ismert klasszikusokat – felvonultató életmű-kiállítása az ünnepelt Iparterv-nemzedék markáns képviselőjének, Frey Krisztiánnak egyéni hangú, írásbeliség és absztrakció által meghatározott művészetét mutatja be. Frey az 1960-as években újjászülető magyar non-figuratív festészet egyik legeredetibb figurájaként alakította ki sajátos kifejezésmódját a nyugati hatásoktól elzárt, szellemi légszomjtól küzdő hazai színtéren. Radikális szemléletmódját az emigráció után Svájcban tovább gazdagította, többek között a computer art korai úttörőjeként. Íráskényszer a szkripturális absztrakciótól a naplószerű képrögzítésen át a számítógépes programozásig: Frey úr ír.

››››››››››››››››››››››››››››››››››››
Az eseményen kiállítási belépővel vagy bérlettel lehet részt venni regisztrációt követően. Regisztrálni az alábbi linken lehet. https://www.ludwigmuseum.hu/program/rieder-gabor-kuratori-tarlatvezetese-scriptabstract-frey-ur-ir-cimu-kiallitasban
›››››››››››››››››››››››››››››››››››


Kérjük kedves látogatóinkat, hogy a vírus terjedésének megelőzése érdekében látogatásukkor viseljenek a múzeum egész területén maszkot. Ez mindannyiunk érdeke.

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.