esemény
Tárlatvezetés a {SCRIPT:ABSTRACT} – FREY ÚR ÍR című kiálításban | Frey Krisztián | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2022. február 27. 16:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

cím | Ludwig Múzeum, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

Térkép

Rendszeres tárlatvezetésünkön az érdeklődők megismerkedhetnek a {SCRIPT:ABSTRACT} – FREY ÚR ÍR című időszaki kiállításunkkal.

 

Bővebben a kiállításról:
A Ludwig Múzeum minden eddiginél nagyobb, több mint kétszáz művet – köztük sose látott korai munkákat és jól ismert klasszikusokat – felvonultató életmű-kiállítása az ünnepelt Iparterv-nemzedék markáns képviselőjének, Frey Krisztiánnak egyéni hangú, írásbeliség és absztrakció által meghatározott művészetét mutatja be. Frey az 1960-as években újjászülető magyar non-figuratív festészet egyik legeredetibb figurájaként alakította ki sajátos kifejezésmódját a nyugati hatásoktól elzárt, szellemi légszomjtól küzdő hazai színtéren. Radikális szemléletmódját az emigráció után Svájcban tovább gazdagította, többek között a computer art korai úttörőjeként. Íráskényszer a szkripturális absztrakciótól a naplószerű képrögzítésen át a számítógépes programozásig: Frey úr ír.

 

Részvétel kiállítási belépővel vagy bérlettel lehetséges!

A tárlatvezetésen részt vevők számát limitáljuk, és a részvételt regisztrációhoz kötjük. Kérjük, IDE KATTINTVA regisztráljon a vezetésre! Amennyiben a program érdeklődés hiányában elmarad, arról e-mailes értesítést küldünk a vezetést megelőző napon.

A múzeumban mindenhol kötelező a maszk viselése, és a biztonsági távolság megtartása! Kérjük használja kihelyezett kézfertőtlenítőinket!

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum