esemény
Exkluzív tárlatvezetés Mácsai János zenetörténésszel a Visszaszámlálás – Barabás Márton művészete c. kiállításon | Mácsai János, Barabás Márton | Műcsarnok

megnyitó | 2022. február 3. 18:00

web | http://www.mucsarnok.hu/progra...

cím | Műcsarnok

Térkép

Mácsai János zenetörténész, hangszer-restaurátor 1987-ben szerzett diplomát a budapesti Zeneakadémia Zenetudományi szakán. A hangszerrestaurálást hollandiai ösztöndíjas tanulmányai során sajátította el. Elvégezte a Zeneakadémia doktori iskoláját, majd a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézetében dolgozott.

Barabás Márton (1952) három és fél évtizede alakuló, műfaji szempontból roppantul sokszínű életművének egyik legjellemzőbb elvont motívuma a zene, valamint a zeneiséget jellemző fogalmak, mint az ismétlés, a repetíció, a rész és az egész egymáshoz való viszonyának kérdése; a másik pedig a zene megtestesülését jelképező konkrét motívum, a zongora (és egyéb hangszerek, illetve a zenéhez kapcsolódó tárgyak), melyek szervezőelemként alkotói periódusainak mindegyikében központi szerepet játszanak.

fotó: Stekovics Gáspár 

Belépőjegy: 2500 Ft

Szakmai jegy: 1500 Ft (kizárólag a jegypénztárunkban kapható)

Biztosítsa helyét online jegyelővétellel: https://jegymester.hu/production/60528/mucsarnok-exkluziv-tarlatvezetes-macsai-janos-zenetoertenesszel-a-visszaszamlalas-barabas-marton-muveszete-c-kiallitason/6000601

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata