esemény
Meet the Artist: Keresztes Zsófia | Keresztes Zsófia | Q Contemporary Budapest

megnyitó | 2021. december 14. 18:30

web | https://fb.me/e/TLwc5Olz

cím | 1062 Budapest, Andrássy út 110.

Térkép

A Q Contemporary XY_ now, Q_now című nyitókiállításához kapcsolódóan Meet the Artist címen olyan beszélgetéssorozatot indítunk, amelynek keretei között kéthetente keddenként a kiállító művészekkel beszélgetünk inspirációkról, előképekről, referenciákról, múltról és jövőbeli víziókról, és a kiállított munkáik készülését követő időszak aktualitásairól.

A beszélgetéssorozat idei utolsó vendége Keresztes Zsófia képzőművész, akit az elmúlt időszak eseményeiről, a biennáléra készülés izgalmairól, a párhuzamosan futó projektekről és jövőbeli terveiről fogunk kérdezni.

Keresztes Zsófia 1985-ben született Budapesten, ahol jelenleg is él és dolgozik. Művészeti tanulmányait 2010-ben fejezte be a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. Az egyetemi évek alatt a képsík 3D-s térbe történő kimozdításával kísérletezett, majd textilarchitektúrákat készített. A diploma éveit követően sokat kísérletezett a papír formálhatóságával, és installációit leginkább az efemer jelleg határozta meg. A 2016-os év azonban változást hozott művészetében: ekkor talált rá a szobrainak jelenleg is az alapanyagát képező polisztirolra, valamint a szobrok héjszerkezetét képező üvegmozaikra. Ebben az időszakban már a személyiség formálódásának stációihoz és az ezeket alakító tapasztalatok leképezéséhez kapcsolódó absztraktabb, amorf testképzés jellemző munkáira.

Generációjának kimagasló tehetségeként az elmúlt években számos nemzetközi egyéni és csoportos kiállításon és biennálén vett részt, 2022-ben pedig Az álmok után: merek dacolni a károkkal című kiállításával Magyarországot fogja képviselni az 59. Velencei Biennálén. Az XY_ now, Q_now című kiállításon bemutatott szobrai a velencei pályázat közvetlen előzményeinek tekinthetők.

Az eseményen a részvétel díjtalan de védettségi igazolványhoz és maszk viseléséhez kötött!

Fotó: @Szombat Éva

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum