esemény
Fény – Önismereti foglalkozás felnőtteknek | Nagy Luca meseterapeuta | Ferenczy Múzeumi Centrum

kurátor | Muladi Brigitta

megnyitó | 2021. december 10. 17:00

web | http://muzeumicentrum.hu

a kiállítás bezárása | 2022. október 30.

cím | Czóbel Múzeum, Templom tér 1.

Térkép

Önismereti foglalkozás felnőtteknek Nagy Luca meseterapeutával a Két Paletta. Modok Mária & Czóbel Béla kiállításához kapcsolódóan.

A kiállítás 2021. október 29. – 2022. október 30. között, csütörtöktől vasárnapig 10:00-18:00 óra között látogatható.
Két művész az életben és a vásznakon is házasságra lépett a Czóbel Múzeumban, Modok Mária halálának és Czóbel Béla Műcsarnokban rendezett kiállításának 50. évfordulóján.
Két Paletta címmel mutatkozik meg a ragyogó Nap és az állandóan változó Hold.
Igazi csillagszabóvá kell válni ahhoz, hogy megfigyeljük az általuk ábrázolt, bennünk rejlő kislány és kisfiú termetét, a lemeztelenített nő mély érzéseit és az arcát határozottan vállaló férfi nagyságát.
Egy albán mese segítségével a felnőtté érés vágyának megnyilvánulása után kutatunk a festményekben, a közös élet építési stratégiáját, a stabilitás színfoltjait, a szétesés veszélyének ecsetvonásait térképezzük fel közösen a termeket bejárva úgy kívül, mint belső birodalmunkban.
Végy a fényemből, hogy megszépítsd vele termeted – mondja a mese, így nincs más dolgunk, mint eljönni, jelen lenni és befogadni a lélek – művészet – mese találkozási pontjából kirobbanó fényáradatot.
Helyszín: Czóbel Múzeum, Szentendre, Templom tér 1.
Regisztráció (max 15 fő): regisztracio@muzeumicentrum.hu
A foglalkozás belépőjeggyel látogatható.
A múzeum rendezvényei és kiállításai védőmaszk viselésével látogathatók.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata