esemény
Könyvbemutató: Omara x Háy János – Amit gondolsz, az van lefestve | Oláh Mara, Háy János | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2021. december 4. 16:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

cím | Ludwig Múzeum, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

Térkép

Az Amit gondolsz – az van lefestve című könyv egy különleges vállalkozás eredménye. Omara – Oláh Mara (1945–2020) festő hatvan darab festményét és miniatűrjét odaadtuk Háy János író kezébe, aki e képekből inspirálódva megírta szövegszekvenciáit. Írásai igyekeznek követni a képek hangulatait, nézőpontját, motívumait. Az oldalpárokon lévő kép és szöveg így alkothatnak újonnan létrejövő, elválaszthatatlan műalkotásokat.

REGISZTRÁCIÓ: IDE KATTINTVA


Nagy öröm, hogy Omara festményei a POKET lapjai közt jelenhetnek meg, és hasonlóan felemelő érzés, hogy Háy János a mi kérésünkre párbeszédbe elegyedett e műalkotásokkal.

„Semmit nem akarok megúszni, mert az életet nem lehet megúszni. Aki megúszni akar, az nem él. Élni azt jelenti, hogy nem elkerülni a dolgokat. Élni csak úgy lehet, hogy benne vagy abban, amit élsz.” - Háy János

 

PROGRAM

15.30 Kapunyitás
16.00 Bencze Péter köszöntője – a kötet bemutatása Háy Jánossal
16.30 Háy János felolvasása zenei kisérettel
17.30 Dedikálás
18.00 Zárás

A kötet bizonyosan a POKET egyik legizgalmasabb összművészeti projektje, mely közös kiadvány az Everybody Needs Art-tal.

 

HELYSZÍN: Ludwig Múzeum, 3. emeleti kiállítótér

A programon való részvétel ingyenes. 

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.

FKSE Patron