esemény
Könyvbemutató: Omara x Háy János – Amit gondolsz, az van lefestve | Oláh Mara, Háy János | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2021. december 4. 16:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

cím | Ludwig Múzeum, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

Térkép

Az Amit gondolsz – az van lefestve című könyv egy különleges vállalkozás eredménye. Omara – Oláh Mara (1945–2020) festő hatvan darab festményét és miniatűrjét odaadtuk Háy János író kezébe, aki e képekből inspirálódva megírta szövegszekvenciáit. Írásai igyekeznek követni a képek hangulatait, nézőpontját, motívumait. Az oldalpárokon lévő kép és szöveg így alkothatnak újonnan létrejövő, elválaszthatatlan műalkotásokat.

REGISZTRÁCIÓ: IDE KATTINTVA


Nagy öröm, hogy Omara festményei a POKET lapjai közt jelenhetnek meg, és hasonlóan felemelő érzés, hogy Háy János a mi kérésünkre párbeszédbe elegyedett e műalkotásokkal.

„Semmit nem akarok megúszni, mert az életet nem lehet megúszni. Aki megúszni akar, az nem él. Élni azt jelenti, hogy nem elkerülni a dolgokat. Élni csak úgy lehet, hogy benne vagy abban, amit élsz.” - Háy János

 

PROGRAM

15.30 Kapunyitás
16.00 Bencze Péter köszöntője – a kötet bemutatása Háy Jánossal
16.30 Háy János felolvasása zenei kisérettel
17.30 Dedikálás
18.00 Zárás

A kötet bizonyosan a POKET egyik legizgalmasabb összművészeti projektje, mely közös kiadvány az Everybody Needs Art-tal.

 

HELYSZÍN: Ludwig Múzeum, 3. emeleti kiállítótér

A programon való részvétel ingyenes. 

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.