esemény
Tárlatvezetés > Kaszás Tamás: Szívvel és értelemmel | Kaszás Tamás | Trafó Galéria

megnyitó | 2021. szeptember 24. 18:00

web | https://trafo.hu/kiseroprogram...

cím | Trafó Galéria

Térkép

2021. szeptember 24-én (pénteken) 18 órától Kaszás Tamás és Szalai Borbála tartanak tárlatvezetést a Szívvel és értelemmel című kiállításon.

A program ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A tárlatvezetés a Trafó tetőteraszán kezdődik.

---

Kaszás Tamás: Szívvel és értelemmel

A kiállítás 2021. október 10-ig látogatható.

Kaszás Tamás önálló kiállítása egy olyan teret hoz létre, melyben a különböző fiktív narratívák nyugtalanítóan reális elemekkel keverednek, és melyben egy jövőbeli pillanatból egy olyan világra tekinthetünk vissza, ami akkor már nem létezik. A felejtés inverze ez; emlékezés a jövőből a gazdasági/politikai/technológiai/ökológiai összeomlás előzményeire és következményeire. Ugyanakkor valamiféle nihilista agitáció is egyben, ami a kinyilatkoztatás és az aktív cselekvés ellen foglal állást, és ami nem akarja megváltoztatni sem a jövő történéseit, sem a múlt emlékeit.

A sci-fi agitpropnak nevezett munkamódszeréhez kapcsolódva Kaszás az antropológus kívülálló pozíciójából vizsgálja az összeomlás utáni társadalom fiktív tárgyi és képi emlékeit. A kiállítás vázát a művész legújabb festményei és az ezekhez kapcsolódó hangjáték, valamint egy nagyméretű installáció; egy fiktív propaganda-eszköz adja.

további információ a kiállításról
 

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata

OFF Biennale