esemény
Online tárlatvezetés a Térügyek című kiállításban. | Spatial Affairs | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

kurátor | Szira Henrietta

megnyitó | 2021. május 7. 18:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

a kiállítás bezárása | 2021. május 7.

Tárlatvezetés a Térügyek című kiállításban.

A tárlatvezetés Zoom-on lesz, részvétel programjeggyel lehetséges.

JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyár: 600 Ft (+300 Ft kezelési költség)

 

Az idő fogalmának sok évszázados uralma után a huszadik század végétől a tér átfogóbb megértésének kísérlete került előtérbe a filozófia- és tudománytörténetben. Nem véletlen, hiszen a dimenzióváltások, valós és virtuális terek a tértapasztalatunk részévé, alapkérdéseivé váltak. Nem ellentétekként, sokkal inkább izgalmas kiegészítőiként egymásnak, mellyel szivesen kísérleteznek nem csupán a fizikusok, de a modern és kortárs képzőművészek is.

A kiállító művészek a technológia fejlődésének tudományos, társadalmi és művészettörténeti hatását a tér fogalmán keresztül vizsgálják. A művek által felvetett térrel kapcsolatos, helyenként ugyan vitatható, ám minden esetben gondolatébresztő elképzeléseket vesszük sorra a digitális térben zajló tárlatvezetés során.

 

Bővebben a kiállításról:

A Spatial Affairs kiállítás célja a fizikai és digitális jelenlét kapcsolatának és egymásra utaltságának elemzése modern, konceptuális és kortárs műveken, valamint manifesztókon keresztül. A számítógép megjelenése előtti és utáni művészeti pozíciókban médiumuktól függetlenül közös, hogy a tudomány és technológia fejlődését, annak társadalmi hatását a tér fogalmán keresztül vizsgálják, amivel a tapinthatóan létező és a megfoghatatlan digitális kölcsönös függésére mutatnak rá.

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.