esemény
Virtuális tárlatvezetés Tulipán Zsuzsával | a Fotóikonok c. kiállításon | Műcsarnok

megnyitó | 2021. április 3. 19:00

web | https://www.facebook.com/Mucsa...

a kiállítás bezárása | 2021. augusztus 22.

Nem csupán a tárlat megtekintése, hanem a művek és a rendezés értelmezése is fontos része a kiállítás nyújtotta élménynek. A kiállítás megnyitóját követő hétvégén, Tulipán Zsuzsa, a kiállítás kurátorasszisztense online tárlatvezetést tart, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL és a MŰCSARNOK különleges válogatást mutat be a New York-i Howard Greenberg Gallery gyűjteményéből.

Az ötödik éve megrendezett Budapest FotóFesztivál nyitókiállításán 41 fotográfus közel 70 felvételén a fotográfia 20. századi történetének részletgazdag képe rajzolódik ki. A kiállítás kurátorát, a diChroma Photography igazgatóját, Anne Morint a fotótörténeti archívumok iránt érdeklődése vezette a New York-i galeristához. A világhírű galéria archívumából készült személyes válogatásában a 20. századi fotográfia legjelentősebb alkotóinak kitűnő képeit láthatja a budapesti közönség, ismerős és ritkán látható felvételeket egyaránt. Az ikonikus nevek között, mint Berenice Abbott, Araki, John Heartfield, William Eggleston, Walker Evans, Allen Ginsberg, Helmut Newton vagy Man Ray, számunkra kitüntetett helyet foglalnak el a világhírű magyar származású fotográfusok, köztük André Kertész, Robert Capa és Martin Munkácsi.

Az eseményt premierként YouTube és Facebook oldalunkon tesszük közzé április 3-án 19 órakor.

https://www.facebook.com/Mucsarnok
https://www.youtube.com/user/mucsarnok

A program ingyenesen megtekinthető.

virtuális séta: http://mucsarnok.hu/panoramafoto/fotoikonok/

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.

OFF Biennale