esemény
Időfilozófiák. Onlie tálatvezetés az Időgép című gyűjteményi kiállításban | Oláh Mara, Benczúr Emese, Szíj Kamilla, Tarr Hajnalka | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

kurátor | Szira Henrietta

megnyitó | 2021. április 9. 19:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

a kiállítás bezárása | 2021. április 9.

Az Időgép című gyűjteményi kiállítás sok szálon kapcsolódik a 20. század különböző időfelfogásaihoz. Ezeket az időfilozófiákat próbáljuk tetten érni a művekben, még tovább gazdagítva azok jelentésrétegeit.

 

A tárlatvezetés online, Zoom-on keresztül zajlik, a vezetést tartja: Szira Henrietta, múzeumpedagógus.

A részvétel programjegy vásárlásával lehetséges. A tárlatvezetés csatlakozási linkjét a jegyváltáskor kapott visszaigazoló e-mailben találja! 

JEGYVÁSÁRLÁS

 

A kiállításról:
Az időgép egy olyan, egyelőre csak elméletben létező szerkezet, melynek segítségével a múltba vagy a jövőbe repíthetjük fizikai testünket. A Ludwig Múzeum új kiállítása nem az időutazás tudományos-fantasztikus lehetőségével foglalkozik, hanem az idő és a művészet viszonyát vizsgálja különféle szempontokból, és magukat a műveket tekinti olyan időgépeknek, melyek lehetővé teszik számunkra a mentális utazást.

Kurátor: Szipőcs Krisztina

 

 

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK, GYIK

Kell valamit telepítenem a részvételhez?
Nem. Az eseményhez böngészőn vagy Zoom applikáción keresztül lehet csatlakozni bármiylen okos eszközről (telefon, tablet, PC). Amennyiben a Zoom még nincs telepítve az eszközén, a csatlakozási link megnyitásakor a program gyorsan és egyszerűen, automatikusan települ, majd név megadása után csatlakozik az eseményhez.

Későn érkeztem. Még bekapcsolódhatok?
Igen. Az eseménybe annak teljes ideje alatt bármikor be lehet kapcsolódni nézőként. Ugyanígy az eseményből bármikor ki is lehet lépni.

Fog látni és hallani engem a többi néző/résztvevő?
Az eseményt a Zoom meeting felületének használatával közvetítjük, melyen a csatlakozó nézők kameráját és mikrofonját kikapcsoltuk. Képpel és hanggal csak a múzeum munkatársai szerepelnek.

Jótanács

Ha egy időpontra kattint, akkor az ikOn megmutatja, hogy erre a napra milyen eseményeket regisztráltak.

hymex2021