esemény
Beszélő viszony / On Speaking Terms | RIPPL - Fotográfia mesterképzés diplomásainak kiállítása (2019-2020) | A. Fehér Vera, Balogh Viktória, Eiter Tamás, Körmendi Gábor, Nyíri Barbara, Steidl Zsófia, Vadászi Zoltán | K. A. S. Galéria

megnyitó | 2020. augusztus 28. 18:00

a kiállítást megnyitja | Kopeczky Róna

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2020. szeptember 15.

cím | K.A.S. Galéria, 1114 Budapest Bartók Béla út 9.

Térkép

Beszélő viszony / On Speaking Terms

 

RIPPL - Fotográfia mesterképzés diplomásainak kiállítása (2019-2020)

2020.08.28. - 2020.09.15.

 

Megnyitó: 2020. augusztus 28., péntek 18 óra


A kiállítást megnyitja: Kopeczky Róna, művészettörténész

 

Kiállítók: A. Fehér Vera, Balogh Viktória, Eiter Tamás, Körmendi Gábor, Nyíri Barbara, Steidl Zsófia, Vadászi Zoltán

 

Közel két és fél évvel ezelőtt indítottuk el a kaposvári Rippl-Rónai Művészeti karon a Fotográfia mesterképzésünket. A most látható kiállítás a mesterképzésben tavaly és idén végzett hallgatók munkájának és eredményeinek egyfajta összegzése.

 

Az Egyetemen folyó mesterképzésünk célja olyan interaktív alkotói műhely megteremtése, amely igyekszik segítséget nyújtani a hallgatóknak az egyéni alkotói ambícióik megvalósításához. A szemléleti képzés mellett fontosnak tartjuk az alkotói személyiség fejlesztését és egyfajta kritikus szemlélet megőrzését a média alkalmazásának terén.

A mesterképzésünk egy nyitott oktatási forma, amelyben kérdéseink nem állandóak, hanem folyamatosan változnak a világ rezgésétől függően. Úgy gondoljuk, hogy a fotográfia a környezetünk változásainak egyik legérzékenyebb szenzora: olyan médium, amelyik a legösszetettebb módon reflektál a körülöttünk lévő változásokra technikai, technológiai, kulturális, szociális, gyűjtői és alkotói szempontok alapján. Ez az alapja minden vizuális, mediális alkalmazott és autonóm kifejezési formának.

 

A vizualitás jövőjét ma már a nagy kiszolgáló rendszerek fejlődésén keresztül közelíthetjük meg leginkább. A rendszeren keresztül történő felhasználások fejlődése és kiterjedése hihetetlen méretű tömegek retináját mozgatják meg. Az információs társadalom infrastruktúrája körbeölel és a mi nagy kérdésünk, hogyan kapcsolódhatunk be ebbe a mechanizmusba, egy olyan kiszélesedett társadalmi és művészeti vérkeringésbe, ahol tudásunk másokéval összeadódva új értékeket hozhat létre. Ezért hallgatóink nem csupán képalkotói problémaként képesek kezelni a különböző fotográfiai műfajokat és médiafelületeket, hanem kommunikációs és információs struktúrában is gondolkodnak.

 

Mára az egyéni lehetőségek és a megismerés útjai megsokszorozódtak. A fotográfia széles sávon mozog és nagy területet jár be. A megoldási lehetőségek tartalmilag és technikailag is meghatványozódtak. Sohasem látott diverzitás jellemzi korunkat. Az egyes évfolyamok néha már csak önmagukkal kerülhetnek beszélőviszonyba, mert a folyamatosan változó irányzatok mindig új kérdéseket indukálnak és új megoldásokra ösztönöznek, állandó készenlétben tartva az alkotókat.

 

Ebben a sajátságosan fotográfiai alapokra épülő interdiszciplináris jellegű alkotói műhelyben markánsan megmutatkozik, hogy hallgatóink a médiumok rendszerében gondolkodnak és a fotográfiát eszköznek tekintik az önkifejezéshez. Reméljük, hogy eredményeik és munkáik másokban is gondolatokat ébresztenek, másokat is inspirálnak és érzékenyebbé tesznek.

 

K.A.S. Galéria
1114 Budapest, Bartók Béla út 9.

 

(a kiállítás látogatható szeptember 15-ig előzetes bejelentkezéssel, a
+36 30 906 1764 telefonszámon vagy
kasgaleria@gmail.com e-mail címen)

 

facebook.com/kasgaleria
instagram.com/kasgaleria
tumblr.com/kasgaleria

 

 

Jótanács

Ha egy időpontra kattint, akkor az ikOn megmutatja, hogy erre a napra milyen eseményeket regisztráltak.