esemény
KONDOR ATTILA: BELSŐ KÖNYVTÁR - pódiumbeszélgetés és filmvetítés | Kondor Attila, Schneller János, Bánki Ákos | Resident Art Budapest

megnyitó | 2020. augusztus 12. 20:00

web | https://www.garten2020.com/bel...

cím | Garten, Lovas, 8228 Fő űt 12.

Térkép

Vetítés és beszélgetés Kondor Attila képzőművésszel, aki az elmúlt hét évben több festményei által ihletett animációs filmet készített, melyekben a képek idejéről beszél.

Kondor Attila hét éve kezdett foglalkozni festmény-animációkkal, melyeken az érzékelés, a befogadás és a megismerés útjainak kérdéseit járja körül. A mozgóképek egyszerre hatnak az érzékekre és vetnek fel olyan kérdéseket, amelyek a művészet befogadásán keresztül megnyitják az utat a kontempláció világába. Abba a belső, átalakító szemlélődésbe, ami a meg nem valósítható utópiák álmain és rémálmain túl valami nagyon is valóságosat jelent.

Kondor Attila festményfilmjeiben az ábrázolt világ szereplő nélküli, ami lehetővé teszi, hogy maga a néző váljon a mű aktív szereplőjévé. A köznapi terek látványából kiindulva a film jelentésekben gazdag mentális és imaginatív tereken keresztül vezeti végig a nézőjét, ahol az értelmezést mitológiai, filozófiai és művészeti motívumok segítik.

Kondor Attila 1974-ben született Budapesten, festő és animációsfilm-rendező. Diplomáját a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képgrafika Tanszékén szerezte. Elismerései közé tartozik többek közt a Újbuda Mecénás ösztöndíj, Római Ösztöndíj, Kondor Béla-díj, Barcsay-díj, a 200 éves a litográfia díj és a Vásárhelyi Őszi Tárlat jutalma.

Filmográfia: The Paths of Attention project: Splendor Solis I-II. (2014) Ontogenesis (2014) Magasból épülő város (2016) Belső könyvtár (2018)

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.

Besny� �va -- Szem�lyes t�vols�g