esemény
KONDOR ATTILA: BELSŐ KÖNYVTÁR - pódiumbeszélgetés és filmvetítés | Kondor Attila, Schneller János, Bánki Ákos | Resident Art

megnyitó | 2020. augusztus 12. 20:00

web | https://www.garten2020.com/bel...

cím | Garten, Lovas, 8228 Fő űt 12.

Térkép

Vetítés és beszélgetés Kondor Attila képzőművésszel, aki az elmúlt hét évben több festményei által ihletett animációs filmet készített, melyekben a képek idejéről beszél.

Kondor Attila hét éve kezdett foglalkozni festmény-animációkkal, melyeken az érzékelés, a befogadás és a megismerés útjainak kérdéseit járja körül. A mozgóképek egyszerre hatnak az érzékekre és vetnek fel olyan kérdéseket, amelyek a művészet befogadásán keresztül megnyitják az utat a kontempláció világába. Abba a belső, átalakító szemlélődésbe, ami a meg nem valósítható utópiák álmain és rémálmain túl valami nagyon is valóságosat jelent.

Kondor Attila festményfilmjeiben az ábrázolt világ szereplő nélküli, ami lehetővé teszi, hogy maga a néző váljon a mű aktív szereplőjévé. A köznapi terek látványából kiindulva a film jelentésekben gazdag mentális és imaginatív tereken keresztül vezeti végig a nézőjét, ahol az értelmezést mitológiai, filozófiai és művészeti motívumok segítik.

Kondor Attila 1974-ben született Budapesten, festő és animációsfilm-rendező. Diplomáját a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képgrafika Tanszékén szerezte. Elismerései közé tartozik többek közt a Újbuda Mecénás ösztöndíj, Római Ösztöndíj, Kondor Béla-díj, Barcsay-díj, a 200 éves a litográfia díj és a Vásárhelyi Őszi Tárlat jutalma.

Filmográfia: The Paths of Attention project: Splendor Solis I-II. (2014) Ontogenesis (2014) Magasból épülő város (2016) Belső könyvtár (2018)

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.