esemény

A több mint 300 képet felvonultató Garten 2020 kiállítás és vásár anyagát közel száz művész alkotásaiból állította össze a két főszervező és kurátor, Schneller János művészettörténész, valamint Bánki Ákos képzőművész. A több generációt, sokféle stílust és műfajt felvonultató tárlat átfogó képet kíván nyújtani a kortárs hazai képzőművészet palettájáról. A kiállított képanyag nyolcvan százaléka két árkategóriában, ötvenezer és százezer forint értékben kerül értékesítésre. A sokféle vizuális inger között a szakma legmenőbb szakemberei által tartott tárlatvezetéseken tájékozódhatnak az érdeklődők.

​Megtekinthetőek és megvásárolhatóak lesznek a nagyágyúk, Fehér László, Mazzag István, Wahorn András, dr Máriás, Szöllősi Géza és Verebics Ágnes képei. A Balaton Felvidék műtermeiből Gábor Áron, Gál András, illetve Péterfy Ábel, míg a hazánkban élő külföldi alkotók közül Stefan Osnowski, Juraj Florek, Ludovic Thiriez és David Sutherland munkái lesznek láthatóak. A kortárs magyar fotográfia erős csatasorral képviselteti magát: Mészáros László, Bohus Réka, Neogrády-Kiss Barnabás, Csizik Balázs és Hegyháti Réka fotói egyszerre frissek és pontosak. Az absztrakt festészet expresszív középgenerációjának, mint Kopasz Tamásnak és Bernát Andrásnak képei mellett megtekinthetők lesznek Bánki Ákos színekben tobzódó barcelonai festményei is. A szellemi erők keresőinek Bullás József, Wolsky András, Marafkó Bence, Horváth Lóczi Judit, Kóródi Zsuzsa és Gáspár György érzéki geometriája ajánlott. A könnyedebb témák kedvelői pedig Ódor Bence, Ronga Eszter, Stark Attila, Baranyai (b) András és Jánosi Anna képeiben találhatják meg a kortársak vidámságát.

A kiállítás két helyszínen kerül installálásra,  a GARTEN bázison és a GARTEN Pajtában, mely két helyszín két perc sétára található egymástól.

 

- - -
Online lapozható Garten 2020 katalógus >> calameo.com/read/004820596772f189da99d
- - -
Garten 2020 program >> www.garten2020.com
- - -
Instagram >> www.instagram.com/resident_art_garten

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata