esemény
A DECODE kezdeményezője, a BORD Építész Stúdió pályázatot írt ki építészet, vizuális, illetve alkalmazott művészetek területén működő fiatal alkotók számára, melynek során kiállító partnereit kereste saját és az általa felkért két építész stúdió egy-egy projektje mellé.
 
A DECODE célja, hogy lehetőséget teremtsen a fiatal alkotók számára, új kapcsolódási pontokat fedezzen fel a társművészeti ágak között valamint, hogy felhívja a figyelmet a gondolatok köré épülő alkotásra és ezáltal az értékteremtésre.
 
A kiíró olyan pályázati anyagokat várt, amelyek egy-egy történet köré épülnek fel. A kiállítás célja, hogy megmutassa az egyes építészeti és művészeti projektek mögött meghúzódó történeteket és gondolatvilágot, melyek értékes, egyedi alkotássá emelik a műveket.
 
Kiállítók építészet kategóriában:
Andróczi Alexandra, Dendel Niki és Hosszú Bözse, Gallyas Luca és Borsai Szandra, Gyüre Lilla, Juhász Hajnalka, Kazi Zsolt, Miklós Hanna-Ingrid, Molnár Ferenc Dávid.
 
Kiállítók művészet kategóriában:
Bernáth Dániel, Gosztola Kitti, Horváth Ági, Horváth Csilla és Király Attila, Juhász Kinga, Martinkó Márk, Om Bori, Varga Viktor.
 
A kiállítás 2019. november 20-ig tekinthető meg a Faur Zsófi Galériában.
 
A kiállításmegnyitóval összekötött díjátadón a szakmai zsűri tagjai,
Bordás Péter építész, a pályázat alapítója és a zsűri elnöke,
Szabó Levente DLA, Ybl- és Pro Architectura díjas építész, a BMGE, Építészmérnöki Kar, Középülettervezési Tanszékének egyetemi tanára,
Anthony Gall PhD, Ybl- és Pro Architectura díjas építész,  a SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar, Építészmérnöki Intézetének egyetemi tanára, megbízott dékánja,
Golda János, Ybl-, Pro Architectura- és Príma-díjas építész,
Kálmán Borbála, művészettörténész, a Ludwig Múzeum Kortárs Művészeti Múzeum kurátora,
Etentuk Inemesit, kulturális menedzser, az Artlocator applikáció és az Artlocator Magazin alapítója,
Dr. Kukla Krisztián, a Leopold Bloom Alapítvány művészeti vezetője méltatják az első helyezetteket és az ígéretes projekteket.
Jótanács

Az ikOn adatbázisába feltöltött események az artRoll oldalakon azonnal láthatóvá válnak.