esemény
Beke László tárlatvezetése a SIGNAL című szlovák kiállításban | Beke László, Rónai Péter | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2019. május 25. 16:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

cím | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Térkép

Beke László művészettörténész tárlatvezetése a SIGNAL című, szlovák konceptuális művészetet bemutató kiállításunkban. A vezetésen részt vesz Rónai Péter, a tárlaton kiállító művész.

 

Beke László: Művészettörténész, egyetemi tanár.
Beke László szervezésében 1972 augusztusában került sor az ún. cseh-szlovák-magyar művészeti találkozóra balatonboglári kápolnaműteremben. Ezt az eseményt Beke egyfajta művészi műnek, konceptuális akciónak szánta. A találkozó során 13 magyar és 11 cseh-szlovák művész fogott kezet egymással és ezt egy tabló formájában dokumentálták. A kézfogás-akció az egyén szintjén megvalósuló szolidaritás és a hatalommal való szembenállás szimbólumává vált.

A SIGNAL című kiállítás a szlovák képzőművészet születését és útját követi az 1960-as évek közepétől napjainkig. Azt a tágabb kontextust mutatja be, amelyben a szlovák konceptuális művészet a hatvanas évek közepén létrejött, hangsúlyozva ennek a vizuális szemléletnek a továbbélését az egymást követő művészgenerációkon át.

 

A tárlatvezetés magyar nyelvű. Részvétel kiállítási belépővel vagy bérlettel lehetséges.

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.

ISBN K�nyv+Gal�ria