esemény
Artist talk with Juliana Höschlová | Juliana Höschlová | Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület

megnyitó | 2019. március 20. 18:00

web | https://www.facebook.com/event...

cím | Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület, 1077 Budapest, Rottenbiller utca 35.

Térkép

Beszélgetés Juliana Höschlovával

Juliana Höschlová három hónapot tölt a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületnél a Visegrádi Alap - Vizuális és Hang művészet rezidencia programja keretében.

Bemutatkozó előadásában azokba a gondolatokba, inspirációs forrásokba enged betekintést, amelyek már hosszabb ideje érdeklődésének középpontjában állnak. Az utóbbi időben Höschlovát leginkább a hiperfogyasztás témája foglalkoztatja, következésképpen a túltermelés kérdése, valamint, hogy milyen befolyással bír a média, ha pánikkeltésre használják. Mindezen túl pedig az, hogy a remény témája hogy jelenik meg a közeljövőre felvázolt forgatókönyvekben.

Juliana Höschlová (* 1987) multimédia művész Prágából. Munkái többnyire a rajz, performansz és az installáció médiumában születnek; az ember és környezete kapcsolatára reflektálnak szocio-politikai kontextusból. 2010-ben a prágai Nemzeti Galéria NG 333 Prize díjazottja volt. Számos galériában állított már ki mind Csehországban, mind külföldön és több művészeti rezidencia programnak volt a résztvevője. Művészeti tevékenysége mellett társalapítója a “Návštěva” projektnek, amely a kritikai gondolkodást célozza meg a videó művészeten keresztül. 2010-ben megvalósult projektjében a Tajpeji kortárs művészeti szcénát térképezte fel.

http://www.julianahoschlova.com/
http://www.navsteva.network/
http://xxfieldxx.blogspot.com/

A beszélgetés nyelve angol lesz.
Az esemény ingyenesen látogatható.

Az esemény támogatója a Nemzetközi Visegrád Alap.
http://visegradfund.org/home/
--------------------

EN

Artist talk with Juliana Höschlová

In the frame of the Visegrad Artists Residency - Visual and Sound Arts program Juliana Höschlová will spend three months at the Studio of Young Artists' Association.

In her presentation, she will give a glimpse into the thoughts and resources in which she has been interested in for a long time. Recently, she is mostly dealing with a topic of hyper-consumption and therefore overproduction, media impact in the hand of panic effect and searching for the topic of the hope in the scenarios of the near future.

Juliana Höschlová (* 1987) is a multimedia artist from Prague. She is mostly working in the medium of drawing, performance and installation, reflecting on the relation between man and the environment in a socio-political context. In 2010 she became a laureate of the NG 333 Prize, awarded by the National Gallery in Prague. She has prepared numerous exhibition projects for galleries in the Czech Republic and abroad, where she has participated in several artistic residences, too. Besides her artistic practice she is the co-founder of the “Návštěva” project with the potential of critical thinking through video-art and in 2010 she implemented a mapping project about the contemporary art scene in Taipei.

http://www.julianahoschlova.com/
http://www.navsteva.network/
http://xxfieldxx.blogspot.com/

The presentation will be held in English and free to visit for everyone.

The event is supported by the International Visegrad Fund.
https://www.visegradfund.org/

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.