esemény

A 2018-as Kozma-emlékév keretében, tisztelegve a kiváló alkotó előtt, a Műcsarnok, az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ, valamint a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma együttműködésében nagyszabású programsorozat indult, amelynek célja Kozma sokszínű munkásságának bemutatásán keresztül a művészeti képzés, a kézműipari tradíciók jelentőségének hangsúlyozása.
A programsorozat kiemelt rendezvénye a Műcsarnok Kamaratermében megrendezett Kozma Klasszik – A Budapesti Műhely és Kozma Lajos című kiállítás, melynek kurátora Horányi Éva, az Iparművészeti Múzeum főmuzeológusa.
A jubileumi év alkalmából a Magyar Iparművészet folyóirat tematikus lapszámmal emlékezik a nagy hatású életművet hátrahagyó művészre, ennek a számnak nyilvános bemutatójára 2018. november 16-án 16 órakor a Műcsarnok alagsori előadótermében kerül sor.
Simonffy Szilvia művészettörténész-főszerkesztő köszöntőjét kötetlen hangú kerekasztal-beszélgetés követi, melynek vendégei Horányi Éva kurátor és Dévényi Tamás belsőépítész, a kiállítás látványtervezője, valamint a Kozma-szám szakértő szerzői: Csengel-Plank Ibolya fotótörténész, Ferkai Tamás építész, Kiss Éva művészettörténész, Reichart Dóra művészettörténész, Somlai Tibor belsőépítész, Szarvas Gábor építész. A beszélgetést Ritoók Pál művészettörténész, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ főmuzeológusa, a folyóirat szerkesztőbizottságának tagja vezeti.
A programot Horányi Éva és Dévényi Tamás 17 órakor kezdődő tárlatvezetése zárja a Kozma Klasszik kiállításon.
A rendezők szeretettel várnak minden Kozma Lajos-életmű iránt érdeklődőt, szakembert és művészetbarátot, valamint a sajtó munkatársait a nyilvános bemutatóra és tárlatvezetésre, az utóbbira a jelentkezés a résztvevők korlátozott száma miatt előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a szerkesztőség e-mail-címén lehet: magyariparmuveszet@gmail.com

Ez alkalomból a lapot 30 % kedvezménnyel, tehát 700 Ft-ért lehet a helyszínen megvásárolni.

A lapszámbemutatóval egybekötött kerekasztal-beszélgetést a Magyar Építész Kamara Továbbképzési Szakértői Testülete 2018/286-os sorszámon befogadta. Az eseményen való részvétel továbbképzési értéke: 0,5 pont. A szervezők a résztvevő kamarai tagok számára igazolást állítanak ki.

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.

GODOT palyazat