esemény
Meseország rejtett titkai | Hajgató Terézia | The Space

kurátor | Boros Lilla

megnyitó | 2023. junius 7. 18:00

web | https://www.thespace.hu/hu/kia...

a kiállítás bezárása | 2023. julius 7.

cím | 1015 Budapest, Hattyú utca 16. fszt 4. (53.-as csengő)

Térkép

A legtöbb gyerekkori emlékünk a mesékről és mesehőseinkről a csodák, a hősies bátor tettek, a lehetetlennek tűnő, de mégis sikeres küldetések,
a tökéletes, gyönyörű, ügyes és legyőzhetetlen karakterek köré épül. Ezek a mesék a kikapcsolódás, az álmodozás, a lefekvés előtti megnyugvás és álomba merülés eszközei voltak gyerekkorukban.
A mesék segítenek elszakadni, elkalandozni a vágyainkban, reménykedni, ambiciózus célokat felállítani magunk előtt. A mesékben mindig van egy konfliktus, egy kihívás, akár egy kegyetlen szituáció, de a főhős mindig, ha nem is sértetlenül, de minimum erősebben, okosabban és szebben és persze erős segítséggel elhárít minden problémát és jobb világot teremt. A mesék nem csak az álmodozás eszközei, de segíthetnek feldolgozni mindennapi problémákat, fájdalmakat, hisz hőseink is nehézségekkel állnak szemben életútjuk során.
De vajon a mesék olyan világot teremtenek nekünk ami segít feldolgozni a váratlan traumákat vagy inkább segítenek elrejteni és tabusítani azokat? Fel vagyunk vértezve mindazzal az eszköztárral és tehetséggel, mint hőseink? Van különleges tulajdonságunk, ami megment minket a nehéz helyzetekben? Segítségünkre siet-e
a tündérkeresztanya, amikor a mostoha megbüntet és bántalmaz?

A megmenekülés nekünk is jár vagy csak hőseinknek?

A Meseország rejtett titkai kiállítás három, a gyermekkorunkban gyökerező fő témát dolgoz fel gyermekkorunkból ismert mesék eszköztárával.

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.