esemény
Tárlatvezetés Muhi András producerrel | A kísérletezés szabadsága – Inforg Stúdió 2000-2010 | Muhi András | Ferenczy Múzeumi Centrum

kurátor | Iványi-Bitter Brigitta Phd

megnyitó | 2021. október 15. 18:00

web | http://muzeumicentrum.hu

a kiállítás bezárása | 2022. január 9.

cím | MűvészetMalom, Szentendre, Bogdányi u. 32.

Térkép

Tárlatvezetés Muhi Andrással, az Inforg Stúdió producerével A kísérletezés szabadsága – Inforg Stúdió 2000-2010 kiállításon.
A kiállítás 2021. 09. 26. – 2022. 01. 09. között, csütörtöktől - vasárnapig 10 és 18 óra között tekinthető meg.
Kurátor: Iványi–Bitter Brigitta Phd
A filmes szakmában csak „Muhidoktor”-ként emlegetett Muhi Andrásnak, az Inforg Stúdió producerének egyéni hangvételű tárlatvezetése a stúdió megalakulásáról és működéséről, filmes háttértörténetekkel fűszerezve.
Az Inforg Stúdió Magyarország egyik legfontosabb filmkészítő műhelye volt 2010-ig, ahol több mint 250 művészfilmet készítettek. Kiemelkedő minőségű filmjei időkapszulaként őrzik az ezredforduló különleges magyarországi atmoszféráját.
Az Inforg Stúdióban 2000-2010 között készült művészfilmek mai szemmel nézve új perspektívából látszódnak a MűvészetMalom kiállítóterében. Múzeumi bemutatásuk megmutatja milyen sok szálon kapcsolódnak e filmek a képzőművészeti gondolkodáshoz, hiszen ezeknél a filmeknél is dominál a vizuális utalások szabadsága.
Az Inforg által fémjelzett kultúrtörténeti időszak alapos megértéséhez kínál gazdag forrást az a számos kiállításra kerülő művészfilm, amely a korabeli szellemi, gazdasági, társadalmi dinamizmusok érzékeny lenyomata.
Helyszín: MűvészetMalom (Bogdányi u. 32.)
A tárlatvezetés belépőjeggyel látogatható.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja

Jótanács

Ha egy időpontra kattint, akkor az ikOn megmutatja, hogy erre a napra milyen eseményeket regisztráltak.