esemény
Kerti társalgó | Bródy Vera & barátai. Adományok két párizsi magángyűjteményből | Bálint Endre, Ország Lili, Lucien Hervé | Ferenczy Múzeumi Centrum

megnyitó | 2021. október 3. 16:00

web | http://muzeumicentrum.hu

cím | Kmetty Múzeum, Szentendre, Fő tér 21.

Térkép

Árvai Mária művészettörténésszel beszélget Bodonyi Emőke, a kiállítás kurátora.
Árvai Mária művészettörténész Ország Lili művészetének kutatása során került kapcsolatba Bródy Verával, a Bábszínház idén elhunyt egykori báb- és díszlettervezőjével, az olyan közismert és közkedvelt bábfigurák megálmodójával, mint Mazsola, Tádé és Misi Mókus. Bródy Vera még az 1950-es években az Állami Bábszínházban ismerte meg Ország Lili mellett Bálint Endrét, Márkus Annát, Jakovits Józsefet. A művészekhez fűződő baráti kapcsolatok révén Bródy Vera értékes műalkotásokat kapott ajándékba, amelyek nagylelkű adományaként kerültek a Ferenczy Múzeumi Centrum gyűjteményébe. A beszélgetés során betekintést nyerhetünk a korszak képzőművészeti életébe és a nyilvánosságtól elzárt alkotók tevékenységébe.
Helyszín: Kmetty Múzeum (Fő tér 21.)
Belépőjeggyel látogatható.
A részvétel regisztrációhoz kötött:
regisztracio@muzeumicentrum.hu
Fotó:
Bródy Vera & barátai. Adományok két párizsi magángyűjteményből, kiállítási enteriőrkép.
A kiállítás 2021. 07. 02. – 2021. 10. 03. között, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között tekinthető meg.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata

FKSE Patron