esemény
Dealer | Filmvetítés és pódiumbeszélgetés | INFORG Filmklub | Fliegauf Bence | Ferenczy Múzeumi Centrum

megnyitó | 2021. szeptember 30. 18:00

web | https://www.muzeumicentrum.hu/

cím | Part Mozi, Duna korzó 25.

Térkép

INFORG FILMKLUB
Filmvetítés és pódiumbeszélgetés az alkotókkal
Fliegauf Bence rendezésében készült az Inforg Stúdió Dealer című játékfilmje, melyet a szentendrei P’Art Moziban vetítünk A kísérletezés szabadsága. Inforg Stúdió 2000–2010 c. kiállításhoz kapcsolódóan.
A vetítés után Pápai Zsolt filmtörténész Muhi András producerrel és Szalai Károllyal, a film vágójával beszélget a filmről és a forgatás hátteréről.
A kiállítás 2021. 09. 26. – 2022. 01. 09. között, csütörtöktől - vasárnapig 10 és 18 óra között tekinthető meg.
Kurátor: Iványi–Bitter Brigitta Phd
* * *
Pápai Zsolt
Filmtörténész, kritikus. Az ELTE BTK Filmtudomány tanszékének adjunktusa, valamint a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara vendégoktatója. Tanított továbbá a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, a Metropolitan Egyetemen. Kötetei: Korszakalkotók – Kortárs amerikai filmrendezők (2013; társszerzőkkel); Hollywoodi Reneszánsz – Formatörténet és európai hatáskapcsolatok a hatvanas-hetvenes években (2020). Kritikái, tanulmányai, esszéi különböző lapokban, folyóiratokban, internetes portálokon jelentek meg (Filmvilág, Metropolis, Magyar Narancs, Pannonhalmi Szemle, Pergő Képek, magyar.film.hu, revizoronline.com, stb.).
Szalai Károly
A Dealer című film vágója, a Budapesti Metropolitan Egyetem docense, a FreeSZFE tanára, az Európai és az Amerikai Filmakadémia tagja, Balázs Béla-díjas. Közel 30 játékfilmben és 50 dokumentumfilmben közreműködött, mint vágó. Olyan sikeres művek kapcsolódnak a nevéhez, mint a Feleségem története, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, Valan, Testről és lélekről, Final Cut/Hölgyeim és uraim.
https://hse.hu/vago/szalai-karoly/
* * *
Helyszín: P’Art Mozi, Duna korzó 25.
Jegyár: 1200 Ft
Regisztráció: regisztracio@muzeumicentrum.hu
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata

FKSE Patron