esemény
„Engedetlenség Leányiskolája” | Ádám Anna | ISBN könyv+galéria

megnyitó | 2021. október 1. 20:00

web | https://www.isbnbooks.hu/2021/...

a kiállítás bezárása | 2021. október 30.

cím | ISBN könyv+galéria (1084 Budapest, Víg utca 2.)

Térkép

Közösség, Művészet, Beszélgetőkör, Olvasókör, Képzés, Performansz, Előadás


Az „Engedetlenség Leányiskolája” 2021. október 1–30. között beköltözik a budapesti ISBN könyv+galériába, hogy a galériateret közösségi térré és radikális kísérleti platformmá alakítsa át.

Egy hónapon át lehet megtekinteni, részt venni és társulni Ádám Anna képzőművészhez és az „Engedetlenség Leányiskolájához”, amely az alkotó saját művészeti praxisának legújabb állomása. A közösségi programokat, workshopokat, előadást, performanszot és kiállítást ötvöző rendezvénysorozat a Gray Box, az ISBN könyv+galéria, a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ együttes támogatásában és szervezésében, a projekt nyitó hétvégéje (október 1–3.) a Budapesti Őszi Fesztivál keretében, a Budapest Brand Zrt. közreműködésével valósul meg.

“Hiszek abban, hogy a kortárs művészet lehet demokratikus, szolidáris és közösségi. Hogy a művészet politikai eszköz tud lenni a társadalmi egyenlőség és igazságosság elősegítésében.
Viszont egy-egy valóban releváns alkotástól és kezdeményezéstől eltekintve alapjába véve baromi unalmasnak, öncélúnak és kirekesztőnek tartom a jelenlegi művészeti felhozatalt, nem csoda, hogy ilyen kevés embert érdekel. Ahelyett, hogy a művészet közvetítésbe fektetünk energiát, a kortárs művészetet kellene megreformálni, hogy az alkotón és a szűk szakmán kívül mást is érdekeljen, más is tudjon hozzá kapcsolódni. A művészek hibáztatása helyett én a művészetoktatásban látom a problémát. A művészképzés szerves átalakítását, totális újragondolását szorgalmaznám. Az “Engedetlenség Leányiskolája” erre tesz kísérletet.

Az „Engedetlenség Leányiskolájában” a diákjaimat arra bíztatom, hogy ne a trendeket kövessék, ne felhívásokra alkossanak, ne akarjanak „megfelelni”. Hogy ne a szakmai elismerés legyen az elsődleges cél, ne az számítson, hogy ez vagy az a megmondó arc mit gondol majd, hogyan reagál! Szerintem az a fontos, hogy a művész bízzon a munkájában, kövesse a saját útját, legyen őszinte, önazonos és bátor, adja meg magának azt az alkotói szabadságot, amit sokan el akarnak venni tőle. Túl sok művész hagyja, hogy befolyásolják, dobozba zárják, hogy emberek, akik – ki tudja miért – felhatalmazva érzik magukat arra, hogy ítélkezzenek a művész felett, elvegyék az alkotó önbizalmát, a munkájába vetett hitét! Erősnek kell lenni! Összefogni! Egymást támogatni! Szerveződni!”

/Ádám Anna/

 

Teljes programlista az ISBN könyv+galéria honlapján.

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.

FKSE Patron