esemény
„Kortárs művészeti bibliofília" 2.0 | Mit rejt még a Műcsarnok könyvtára és archívuma? | Műcsarnok

megnyitó | 2021. szeptember 24. 14:00

web | https://www.facebook.com/event...

cím | Műcsarnok Könyvtár

Térkép

A Kutatók Éjszakája kapcsán újra lehetőség nyílik arra, hogy a Műcsarnokban rendezendő számos program mellett bemutatkozzon az intézmény könyvtára és archívuma.

időpontok: 

2021. szeptember 24., péntek 14 –16 óra és
2021. szeptember 25., szombat 10 -15 óra

A könyvtárban több mint 40000 kortárs művészeti album és szakkönyv található, a legkorábbi kötet 1912-ből. A főbb hazai társintézményekkel valamint a londoni, berlini, bécsi múzeumokkal folyamatos a kiadványcsere. A könyvtár több ezer kiállítást dokumentáló archívuma az 1950-es évektől gyűjti és gyarapítja az elsősorban a Műcsarnok kiállításaihoz kapcsolódó dokumentumokat, a tárlatok eredeti plakátjait, meghívóit, katalógusait, enteriőrképeit, valamint a kiállításokról a sajtóban megjelent tudósításokat és értékeléseket. A szakmai törzsanyagon túl megtekinthető a könyvtárban a Balázs Béla Stúdió archívumából több mint 300 film és forgatókönyv.

A program lehetővé teszi az érdeklődők számára, hogy egy kötetlen beszélgetésen keresztül megismerhessék könyvtárunkat.

További információ kérhető: mucsarnokregisztracio@gmail.com

A helyszínen regisztrációjukat érvényesítő látogatók karszalagot kapnak, mellyel vasárnapig bármikor megnézhetik kiállításainkat.

A programon korlátozott számú látogatót tudunk fogadni, a regisztráció kezdete: 2021-09-15 20:00:00

https://app.kutatokejszakaja.hu/esemenyek/mucsarnok/kortars-muveszeti-bibliofilia-20-mit-rejt-meg-a-mucsarnok-konyvtara-es-archivuma

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.

OFF Biennale